logo


Πολλά ερωτηματικά γεννώνται από την υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, με την απάντηση του Αντιδημάρχου Χωροταξίας- Πολεοδομίας και Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδια σε επιστολή παιδιών του Δημοτικού Ροδόπολης σχετικά με κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή τους, στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος.

Στην απάντηση, που φέρεται να έστειλε, ο κ. Λυρούδιας -άνευ ετέρου- παρακινεί τα παιδιά να σπουδάσουν κυκλοφοριακή τεχνική, καθώς και να επισκεφτούν σχολείο της Κυψέλης. Την απάντηση αυτή στηλιτεύει με σκληρούς χαρακτηρισμούς περί αμετροέπειας, αλαζονείας, έπαρσης και υπεροψίας η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή, σε σχετικό Δελτίο Τύπου, που δημοσιεύεται παρακάτω και που συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της απάντησης Λυρούδια.

Το οποίο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, δεν φέρει την υπογραφή του Αντιδημάρχου. Επιπλέον, όπως ο ίδιος δήλωσε στην Οδό Διονύσου, η απάντηση, την οποία ο ίδιος συνέταξε, περιελάμβανε και πλήρη στοιχεία που απαντούσαν στα αιτήματα των μαθητών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην ημέρα, ο κ. Λυρούδιας αναμένεται να προβεί σε σχετική διευκρίνιση, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο παραγγελίας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης:

«Σωφροσύνη εστίν το εαυτόν γιγνώσκειν». Είναι σωφροσύνη το να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του και δυστυχώς η αλαζονεία, η  έπαρση, η αμετροέπεια και η υπεροψία που αναδεικνύονται από την έγγραφη απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολεοδομίας Δρ. Ευάγγελου Λυρούδια, στην επιστολή των μαθητών της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ροδόπολης, αποτελούν συμπεριφορές μιας νοσηρής νοοτροπίας.

Θεσμικά, εκ του ρόλου μας ως ελάσσονος αντιπολίτευσης, οφείλουμε “τυπικά” να αναδεικνύουμε και να καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές της διοίκησης.

Στην ουσία του πράγματος όμως, είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, πως η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων δεν έχει να κάνει με τις όποιες αντιπολιτευτικές τακτικές αυτά προκαλούν, αλλά με την απαραίτητη σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που χτίζεται μεταξύ όλων ημών και της εκάστοτε διοικούσας αρχής και το πώς αυτή δυναμιτίζεται και καταρρέει. 

Ως «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» ίσως να μην έχει πλέον κανένα νόημα να αναφερόμαστε σε αυτές τις συμπεριφορές ως φαινόμενα, αλλά πραγματικό νόημα θα είχε να αναζητήσουμε τρόπους θεραπείας τους.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος κύριος Διονύσης Ζαμάνης όσο και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κύριος Βασίλης Κοκμοτός από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν, ενδιαφέρονται να οικοδομήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους κοινωνικούς φορείς.

Αλίμονο αν δεν καταφέρνουμε εμείς οι ενήλικες να εμπνεύσουμε με τις πράξεις μας τη νέα γενιά. Αλίμονο αν οι πρόσφατες εκδηλώσεις Τοπικής Δημοκρατίας και τα μηνύματα που περάσανε στα παιδιά αποδειχθούν στα μάτια τους αντιφατικά. 

Πιστεύετε κύριε Δήμαρχε ότι το όραμα και η ελπίδα γεννιέται  με τέτοιες συμπεριφορές;

Υ.Γ.   Τεκμηρίωση θέλουν οι απαντήσεις, όχι οι ερωτήσεις!