logo


Ουδείς ξαφνιάστηκε όταν χθες βράδυ, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στην εξ αναβολής συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ, τα παρόντα μέλη, με πλειοψηφία 8-3, απέρριψαν την πρόταση να εγκριθεί η διοργάνωση της σειράς αγώνων δρόμων, που θα κόστιζαν στο Δήμο- κατά δήλωση Αντιπροέδρου Δ. Ράικου– 3000 ευρώ συνολικά.  Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως ο πρώτος αγώνας της σειράς  έχει ήδη πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, με τη συνδιοργάνωση Δήμου και ΘΕΣΠΙ, δηλαδή πριν καν ζητηθεί η έγκριση του Οργανισμού.

Ο ίδιος ο κ. Ράικος δεν παρίστατο εκτάκτως στη χθεσινή συνεδρίαση για να υποστηρίξει την εισήγησή του, πράγμα που ανέλαβε να κάνει η Πρόεδρος Αν. Στασινοπούλου, χωρίς όμως να πείσει τους συναδέλφους της στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η πιο τεκμηριωμένη αντίρρηση- καλύτερα, σύνολο αντιρρήσεων- προήλθε από την Ε. Γεωργίου, που δικαιολογώντας την “κάθετα αρνητική” της ψήφο, υποστήριξε:

*Δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση για τη διοργάνωση, όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά ούτε και στα μέλη του ΘΕΣΠΙ, που την πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση

*Δεν είχαν προβλεφθεί παράλληλες δράσεις για τους κατοίκους, σε συνεννόηση με τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης

*Το Κρυονέρι γέμισε με εκατοντάδες πλαστικά μπουκαλάκια νερού, χωρίς να έχει υπάρξει καμιά μέριμνα για την ανακύκλωσή τους και χωρίς κανείς να έχει σκεφτεί πως τα καπάκια θα μπορούσαν να έχουν αξιοπιηθεί για την αγορά αναπηρικού αμαξίδιου.

*Πληρώνει ο Δήμος 3000 ευρώ για μια διοργάνωση που γίνεται από ιδιωτική εταιρεία.

Ειδικά για το σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, που υπενθύμισε ότι στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις το 2012 και το 2013, επί των ημερών του, ο Δήμος δεν είχε πληρώσει ούτε ένα ευρώ.

Για εκ των υστέρων νομιμοποίηση της διοργάνωσης, μίλησε ο Γ. Κομνηνάκης, που στα παραπάνω επιχειρήματα προσέθεσε και την πιθανή πρόθεση να τεθεί το Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ προ τετελεσμένων γεγονότων: “Αν, όπως μας λέτε, οι συνεννοήσεις με την εταιρεία είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο, γιατί εμείς το μάθαμε- με τον τρόπο που το μάθαμε-  μόλις πριν 10 ημέρες; Αυτή η παράλειψη μόνο αθώα δεν είναι”, τόνισε ο κ. Κομνηνάκης.

“Αυτό που γίνεται σήμερα δεν σημαίνει παρά ακύρωση του οργάνου του ΘΕΣΠΙ. Αλλιώς ας μας πείτε πως είμαστε διακοσμητικά στοιχεία” διαμαρτυρήθηκε από την πλευρά της η Ε. Ρουφάνη, ενώ για καπέλωμα του Διοικητικού Συμβουλίου μίλησε ο Θ. Αλοιμήσης.

Στην απειρία της νέας Διοίκησης, που ψάχνει να βρει κοινό βηματισμό, απέδωσε τις αστοχίες στην υπόθεση αυτή ο Α. Μπέτσης, που αν και παραδέχτηκε πως υπήρξε έλλειμμα ενημέρωσης, καθώς και απουσία συνεργασίας με τους αθλητικούς Συλλόγους της πόλης που έχουν τμήματα στίβου, εντούτοις ψήφισε θετικά σε μια κίνηση καλή θέλησης, όπως υπογράμμισε.