logo


Αν στο θέμα της εκ των υστέρων έγκρισης για τη διοργάνωση των αγώνων δρόμου, υπήρξαν  στη χθεσινή (30/1) συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ εντάσεις, αιτιάσεις και τελικώς απόρριψη, τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα επικράτησε κατά τη συζήτηση για τη 2η συνάντηση παιδικών χορωδιών που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Διονύσου το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

Στην αλλαγή σκηνικού συνετέλεσε εν πολλοίς η άρτια παρουσίαση του προγράμματος αλλά και του πιθανού κόστους  της εκδήλωσης, από την υπεύθυνη από πλευράς  ΘΕΣΠΙ Ε. Γεωργίου, που είχε έρθει πολύ καλά προετοιμασμένη.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργίου, στην πρόσκληση συμμετοχής του Δήμου μας έχουν ήδη απαντήσει θετικά 5 χορωδίες, και μάλιστα και εκτός Αττικής: Πρόκειται, ειδικότερα, για την παιδική χορωδία του Δήμου Τυρού Αρκαδίας, του Δήμου Νάουσας Ημαθίας, τη χορωδία Κιβωτός του Κόσμου, τη χορωδία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στον Πειραιά, και βέβαια την παιδική χορωδία  Δήμου Διονύσου.

Περίπου 200 παιδιά, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη 2η συνάντηση παιδικών χορωδιών, που ο ΘΕΣΠΙΣ φιλοδοξεί μέσα από άρτια οργάνωση να την καθιερώσει στο μέλλον ως θεσμό, τόνισε η κ. Γεωργίου, προσθέτοντας πως μετά και την εξασφάλιση κάποιων χορηγιών, το κόστος της εκδήλωσης- χωρίς το ενοίκιο της αίθουσας, για την οποία ο ΘΕΣΠΙΣ διαπραγματεύεται με τα Αρσάκεια Σχολεία- ανέρχεται στα 2000 ευρώ περίπου. Τέλος, κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, οπότε θα γίνονται οι πρόβες των παιδιών, έχει προβλεφθεί η συνεχής παρουσία εθελοντή γιατρού, καθώς και φαρμακείο πλήρως οργανωμένο.