logo


Η προγραμματισμένη για χθες Πέμπτη 22 Ιανουαρίου συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ αναβλήθηκε- όχι όμως πριν γίνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση που εστιάστηκε αποκλειστικά στις δυσλειτουργίες του Νομικού Προσώπου. Οι Γ. Καλάκου, Λ. Χριστοφίδου, Β. Δαρδαμάνης, Ε. Ρουφάνη και Γ. Κομνηνάκης είχαν πολλά να πουν- αρχίζοντας από τον ορισμό της χθεσινής συνεδρίασης σε μέρα και ώρα προεκλογική, τη στιγμή μάλιστα που πραγματοποιούνταν στην Αθήνα κεντρικές συγκεντρώσεις κομμάτων- “και του αυριανού ίσως Πρωθυπουργού της χώρας”, τόνισε ο κ. Δαρδαμάνης, που ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης. Πολλά εξάλλου μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ είχαν από πριν δηλώσει αδυναμία προσέλευσης.

Τεχνικά προβλήματα που περιμένουν μάταια τη λύση τους, έλλειμμα ενημέρωσης, αποφάσεις που λαμβάνονται στο “άψε σβήσε” χωρίς επαρκείς εισηγήσεις, ήταν μερικά από όσα ακούστηκαν χθες βράδυ στο Πολιτιστικό, με πολλά μέλη του Δ.Σ. του ΘΕΣΠΙ να δηλώνουν πως αρνούνται να αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία.

“Φωναί βοώντων εν τη ερήμω”

Το εναρκτήριο λάκτισμα για όσα ακολούθησαν δόθηκε από την υπεύθυνη για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κυονερίου Γ. Καλάκου. Με αφορμή τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στο κτήριο μέσα στις γιορτές, η κ. Καλάκου περιέγραψε το Μαραθώνιο τηλεφωνημάτων και επιστολών της, από τον Οκτώβριο που εθελοντικά ανέλαβε τα καθήκοντά της, μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια να καταγραφούν τα προβλήματα- τεχνικά κυρίως- που αντιμετωπίζει το Πολιτιστικό, και στα οποία ανταπόκριση δεν έβρισκε.

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το Πολιτιστικό της Ναυαρίνου στην Άνοιξη, επεσήμανε η Μερόντη, και το γήπεδο του Διονύσου, τόνισε ο κ. Δαρδαμάνης, αλλά και το Πολιτιστικό της Δροσιάς, συμπλήρωσε η υπεύθυνη για τη λειτουργία του Λ. Χριστοφίδου, η οποία προχώρησε ακόμη ένα βήμα: “Αν εδώ και μήνες εντοπίζουμε τα προβλήματα, τα αναφέρουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και τίποτα δεν γίνεται, τότε όχι ο ΘΕΣΠΙΣ αλλά ο Δήμος δεν δουλεύει σωστά”.

“Δεν είμαστε διακοσμητικά στοιχεία”

Τα παραπάνω αποτέλεσαν μόνο την αρχή για την επισήμανση ακόμη σοβαρότερων δυσλειτουργιών στη συνέχεια:

Όπως είναι γνωστό, οι δάσκαλοι στα διάφορα τμήματα του ΘΕΣΠΙ- και μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός πρόσληψής τους- παραμένουν απλήρωτοι. Θα συνεχίσουν να γίνονται τα μαθήματα; Και μπορεί ο ΘΕΣΠΙΣ να εισπράττει δίδακτρα από τους ωφελούμενους, όταν δεν πληρώνονται οι δάσκαλοι; Ποιος θα αποφασίσει αν όχι το Δ.Σ. που είναι πάνω από τον καθένα μας; Αυτές οι ερωτήσεις και οι διαπιστώσεις- στις οποίες δεν πήρε απάντηση από το Προεδρείο- ανήκουν στην κ. Χριστοφίδου, που από την αρχή προειδοποίησε: “Η περίοδος ανοχής τελείωσε. Καιρός για αυστηρή κριτική”.

“Εισηγήσεις που έρχονται 10-10 δυο μέρες πριν τη συνεδρίαση, αποφάσεις που παίρνονται γρήγορα γιατί μας λέτε πως τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, δραστηριότητες και εκδηλώσεις που καλούμαστε να ψηφίσουμε χωρίς να ξέρουμε πόσο θα κοστίσουν, με κάνουν να νιώθω κι εγώ διακοσμητικό στοιχείο” τόνισε από την πλευρά της η κ. Ρουφάνη, ζητώντας- όπως και ο κ. Κομνηνάκης- περισσότερη ενημέρωση, έστω και ανεπίσημη, αν ο χρόνος πιέζει.

Ενώ ο κ. Δαρδαμάνης κάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο να προγραμματίσει συνάντηση με το Δήμαρχο, ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι δυσλειτουργίες του Νομικού Προσώπου.

Μπροστά στις παραπάνω διαμαρτυρίες, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αν. Στασινοπούλου δεσμεύθηκε για την εγκαιρότερη αποστολή των εισηγήσεων, ακόμη κι αν χρειαστεί να καθυστερούν οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου, ενώ τόνισε πως πολλά από τα προβλήματα που θίχτηκαν αφορούν στον Προϋπολογισμό του Νομικού Προσώπου, ο οποίος δεν έχει ακόμη επιστραφεί εγκεκριμένος από την Περιφέρεια.