logo


Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Στάικος και ο Π. Χρονόπουλος είναι οι νέοι Πρόεδροι της ΕΣΤΙΑΣ και της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης αντιστοίχως, μετά την εκλογή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινή (20/1) συνεδρίασή του.

Η εκλογή τους προέκυψε μετά την παραίτηση των Σ. Ντούντα (από την ΕΣΤΙΑ) για λόγους υγείας (σ.σ. παραμένει ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΤΙΑΣ) και Ν. Λαγομιτζή. Ο τελευταίος είχε ξεσηκώσει, παραμονές των Χριστουγέννων, θύελλα αντιδράσεων με αφορμή ανάρτησή του στο facebook που είχε χαρακτηριστεί “άσεμνη”, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του στο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη που την είχε κάνει δεκτή. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα και με δήλωσή της στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έπαυσε τον κ. Λαγομιτζή και από μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως από τη διαδικασία απείχε η δημοτική παράταξης της  Νέας Πνοής για το Διόνυσο, ενώ αρνητική ήταν η ψήφος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Οι δυο δημοτικές παρατάξεις έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζοντας πως η διαδικασία εκλογής των Δ.Σ. στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου ήταν εξαρχής παράνομη.

Στη θέση του Αντιπροέδρου στη Σχολική Επιτροπή, την οποία κατείχε μέχρι χθες ο κ. Χρονόπουλος, εξελέγη η Ε. Καγιαλή.