logo


Κλειστές μέχρι νεοτέρας- που υπολογίζεται στα μέσα του καλοκαιριού- θα παραμείνουν οι  32 Παιδικές Χαρές του Δήμου Διονύσου, μέχρι να πιστοποιηθούν. Αυτό αποφάσισε στη χθεσινή του (20/1) συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, ακολουθώντας παλαιότερη  (του Νοεμβρίου 2014) απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αποδεχόμενο την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υποδομών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Β. Λυρούδια.

Η σχετική πινακίδα της φωτογραφίας, που μέχρι τώρα ήταν απλώς προειδοποιητική,  θα μετασκευασθεί κατάλληλα και θα αναρτηθεί έξω από κάθε Παιδική Χαρά της πόλης, μέχρι να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα όργανα και παιχνίδια και να προσαρμοσθούν οι χώροι στις προδιαγραφές που επιβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι προδιαγραφές αυτές θα πρέπει επιπλέον να πιστοποιηθούν από διαπιστευμένο φορέα, ώστε να εξασφαλισθεί η απόλυτη ασφάλεια παιδιών και συνοδών, σύμφωνα και με τις- αυστηρότατες μετά και το τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό στα τέλη του περασμένου Απριλίου- οδηγίες του Υπουργείου.

Ο κ. Λυρούδιας τόνισε πως η παράδοση των πιστοποιημένων πια Παιδικών Χαρών προβλέπεται να ξεκινήσει στα μέσα  του καλοκαιριού- μία Παιδική Χαρά ανά Δημοτική Κοινότητα- και θα γίνεται σταδιακά. Επιπλέον επανέλαβε πως για τον καλύτερο έλεγχο της απόσυρσης των παλιών, φθαρμένων και επικίνδυνων οργάνων, έχουν εκπαιδευθεί δυο υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας και άλλοι δύο του Τμήματος Περιβάλλοντος, με το οποίο- καθώς και με τα Τοπικά Συμβούλια- υπάρχει απόλυτος συντονισμός ενεργειών.