logo


Αναρτήθηκε (12 Ιανουαρίου) στη Διαύγεια του Υπουργείου Εσωτερικών η απόφαση Δημάρχου, με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία ανατίθεται στην εταιρεία ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΝΩΣΗ, η μελέτη που περιλαμβάνει ανίχνευση σιδηρού οπλισμού, μετρήσεις ενανθράκωσης και αντοχής σκυροδέματος, καθώς και θερμογραφίες για το παλό σχολικό κτήριο του 1ου Δημοτικού στο Κρυονέρι.

Η υπόθεση, υπενθυμίζουμε, αφορά στη δυνατότητα που διερευνά ο Δήμος Διονύσου για την επανάχρηση του παλιού κτηρίου, προοπτική στην οποία αντιδρούν έντονα οι γονείς και ζητούν την ανέγερση νέου σχολείου, σύμφωνα και με τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μελέτη ανταποκρίθηκαν 4 συνολικά εταιρείες, ενώ η προσφορά της μειοδότριας στις 18.000 ευρώ ήταν συμφερότερη, από το αρχικά υπολογιζόμενο κόστος των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «Η περιγραφόμενη εργασία αφορά στην εξεύρεση οικονομικότερης και ταχύτερης λύσης με την ανακαίνιση -επανάχρηση του υφιστάμενου σχολικού κτιρίου επί της οδού Πολυτεχνείου Δ.Κ. Κρυονερίου, πάντα υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών προδιαγραφών στατικής και λειτουργικής επάρκειας του κτιρίου.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση να παρέχει υπηρεσίες για την ανίχνευση σιδηρού οπλισμού και τις μετρήσεις ενανθράκωσης & αντοχής σκυροδέματος και πραγματοποίηση θερμογραφιών στο σχολικό κτίριο επί της οδού Πολυτεχνείου Δ.Κ. Κρυονερίου, με σκοπό την εκτίμηση της στατικής αντοχής και επάρκειας και τον προσδιορισμό τυχόν αναγκαίων επεμβάσεων προς ανακαίνιση και επανα-χρησιμοποίηση του κτηρίου».