logo


Ακόμη μια τακτική συνεδρίαση- πλην των δυο που θα πραγματοποιηθούν σε λίγη ώρα, σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου- του Δημοτικού  Συμβουλίου την Τρίτη 20/1 στις 6 το βράδυ. Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δυο αποδοχές παραίτησης- της Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ Σ. Ντούντα και του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α΄βάθμιας Εκαπίδευσης Ν. Λαγομιτζή-, την αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών του Δήμου μέχρι να πιστοποιηθούν από τον αρμόδιο φορέα αλλά και “την οριστική διακοπή λειτουργίας- κατάργηση και αποξήλωση όσων παιδικών χαρών είναι εκτός προδιαγραφών και δεν μπορούν να βελτιωθούν ώστε να καλύψουν τις ισχύουσες προδιαγραφές” (σ.σ πρόκειται για δυο παιδικές χαρές στον Άγ. Στέφανο), τη συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020 για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης 2 πυροσβεστικών οχημάτων (σ.σ. που έχουν παραχωρηθεί στους εθελοντές του Κρυονερίου από τον ΣΕΒΑ και το Πυροσβεστικό Σώμα).

Να σημειωθεί εδώ πως η κ. Ντούντα στις 5 Ιανουαρίου ζήτησε την αντικατάστασή της από τη θέση της Προέδρου της ΕΣΤΙΑΣ για λόγους υγείας, παραμένοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, ενώ- σύμφωνα με πληροφορίες- η Διοίκηση αναμένεται να προτείνει το Θ. Στάικο ως αντικαταστάτη της.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: α) «Αποδοχή παραίτησης της Προέδρου του ∆.Σ. Ν.Π.∆.∆. με την επωνυμία: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑΣ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ ‘‘Η ΕΣΤΙΑ’’». β) Αντικατάσταση τακτικού μέλους και εκλογή Προέδρου του ∆.Σ. του Ν.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ).

ΘΕΜΑ 2ο: «Αποδοχή παραίτησης του Προέδρου του ∆.Σ. Ν.Π.∆.∆.( άρθρο 103 παρ. 4 Ν.3852/2010) με την επωνυμία: Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ». β) Αντικατάσταση τακτικού μέλους και εκλογή Προέδρου του ∆.Σ. του Ν.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ).

ΘΕΜΑ 3ο: «Αναστολή λειτουργίας παιδικών χαρών ∆ήμου ∆ιονύσου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 4ο: «Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του ∆ήμου ∆ιονύσου στην πρόταση, που θα υποβληθεί με την κοινοπραξία ‘’HUB4BEE Hub for Building Energy and Efficiency Construction’’, για την πρόσκληση με κωδικό EE-02-2015 «Buildings design for new highly energy performing buildings» (Οικοδομικός Σχεδιασμός για νέα κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης) στο ‘’EU call H2020-EE-2014-2015’’, του προγράμματος ‘’ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020/ Ενεργειακή αποδοτικότητα (’Horizon 2020/ Energy Efficiency) ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 5ο: «Εισήγηση για την προμήθεια υπηρεσιών υβριδικού ταχυδρομείου (έκδοση, εμφακέλωση για αποστολή ειδοποιητηρίων λογαριασμών Υπηρεσίας Ύδρευσης)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ-ΣΟΦΙΑ).

ΘΕΜΑ 6ο: «∆ωρεάν Παραχώρηση Χρήσης ∆ύο (2) Πυροσβεστικών Οχημάτων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ).

ΘΕΜΑ 7ο: α)«Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. και 1ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ∆ΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ». β) Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του ανωτέρω έργου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).

ΘΕΜΑ 8ο: « ́Εγκριση διοργάνωσης εκδήλωσης-διάθεση πίστωσης (κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας υπαλλήλων ∆ήμου ∆ιονύσου)». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 9ο: «Λήψη απόφασης για την χορήγηση ή μη της άδειας για την προσωρινή σύνδεση της εταιρείας ΜΟΥΣΤΑΚΑΤΟΣ Α.Ε.». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ).