logo


Να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και οι αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου, με τη συνδρομή και του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου στο Κρυονέρι, ζητεί με το παρακάτω Δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Ανατροπή για το Διόνυσο:

Παρέμβαση και υποβολή πρότασης της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου στην συνεδρίαση  του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου σχετικά με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου. Το θέμα συζητήθηκε και  η εισήγησή μας υιοθετήθηκε ομόφωνα.

Αναλυτικότερα:

Στην συνεδρίαση αυτή η εκπρόσωπος της ΔΑΔΙΟΝ κα Αντιγόνη Χατζηαθανασίου έθεσε την αναγκαιότητα να ζητηθεί η γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό (της ανέγερσης του 1ου δημοτικού σχολείου) που απασχολεί την Τοπική Κοινωνία από το 2008 και στην συνέχεια εξέθεσε τις απόψεις της παράταξής μας σύμφωνα με τα παρακάτω:

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μιλά για την εξεύρεση οικονομικότερης και ταχύτερης λύσης με την ανακαίνιση – επανάχρηση του σχολικού κτιρίου. Όλοι οι κάτοικοι του Κρυονερίου γνωρίζουμε ότι το σχολείο δεν είναι ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΑ επαρκές για τις ανάγκες στέγασης του 1ου Δημοτικού σχολείου.

Η ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑ (ως έχει) δεν έχει αμφισβητηθεί (τουλάχιστον επίσημα).

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή νέου 12θέσιου δημοτικού σχολείου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  (σύγχρονων προδιαγραφών) και προβλέπεται και χώρος για την ανέγερση νηπιαγωγείου στη θέση του κτιρίου που με δυσκολία χώραγε 6 τμήματα και που σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες μπορεί να στεγάσει 8 τμήματα.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ πόσο αργά κινείται ο γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν κατανοούμε ΓΙΑΤΙ γίνεται ένα τέτοιο πισωγύρισμα σήμερα.

Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί  (για την ολοκλήρωσή της απαιτήθηκε η τροποποίηση των όρων δόμησης – διαδικασία που κράτησε πάνω από έναν χρόνο), έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων του ΟΣΚ η μόνη εκκρεμότητα είναι ένα μικρό μέρος των τευχών δημοπράτησης ώστε να προχωρήσουν στην ανάθεση του έργου.

Εν τω μεταξύ χάθηκε (λόγω καθυστερήσεων) η προηγούμενη χρηματοδότηση. Αυτή όμως τη στιγμή διαβεβαιώνεται ότι το έργο είναι από τα πιο ώριμα που διαθέτει ο ΟΣΚ. Εάν βρεθεί χρηματοδότηση (μέσω του ΕΣΠΑ ή δανείου) θα γίνει η δημοπράτηση του έργου. Το δημοτικό συμβούλιο όμως αποφασίζει να δαπανήσει 20000 ευρώ για να διερευνήσει εάν το ώριμο αυτό έργο πρέπει να γίνει ή όχι ( στην τελική ανάλυση).

Υπάρχει  αναγκαιότητα ανέγερσης νέου κτιρίου και πρέπει να στεγαστούν τα 11 τμήματα που ήδη λειτουργούν στο 1ο δημοτικό Κρυονερίου.

Ζητάμε να αποφασίσει το τοπικό μας συμβούλιο για:  την αναγκαιότητα επίσπευσης και διεκδίκησης πόρων για την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου και άμεση ανέγερση του νέου κτιρίου του 1ου δημοτικού σχολείου Κρυονερίου και να προωθήσει το αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η απόφαση ψηφίστηκε ομόφωνα.

Σχεδόν έναν μήνα μετά από την συνεδρίαση αυτή και δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τώρα τον Ιανουάριο o ΟΣΚ θα  διαπραγματευτεί το Δάνειο, ύψους περίπου 200 εκατ. Ευρώ από την Τράπεζα Επενδύσεων το οποίο θα μπορέσουν να εκταμιεύσουν τον Μάρτιο 

Είναι απαραίτητο να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτή την συνεδρίαση με την συνδρομή και του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.