logo


Άλλος χρωστάει, αλλά άλλος «την πληρώνει»! Ο λόγος για τις οφειλές των Δήμων, που το Υπουργείο θέλει να συμψηφίσει με την εκλογική αποζημίωση που δικαιούνται οι δημοτικοί υπάλληλοι για τις διπλές εκλογές του 2013. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απειλούν πως αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να τιναχτούν στον αέρα οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σχετική είναι η επιστολή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδη προς το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία ζητείται να «δοθούν άμεσες και σαφείς εντολές προς όλες τις ΥΔΕ και ΔΟΥ ώστε να μην προβαίνουν σε οποιονδήποτε συμψηφισμό των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες καθώς δεν συντρέχουν οι κατά νόμο προϋποθέσεις συμψηφισμού ως προς την ταύτιση του οφειλέτη και δικαιούχου της απαίτησης».

Να σημειωθεί ότι το θέμα που έχει προκύψει αφορά στο ότι  πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.

πηγή: aftodioikisi.gr