logo


Με το νεοσύστατο κόμμα του Γ. Παπανδρέου Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι υποψήφια στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές η Διονυσιώτισσα Δ. Αφεντούλη. Η κ. Αφεντούλη γεννήθηκε το 1981 και προέρχεται από οικογένεια αγιογράφων-ζωγράφων. Είναι Δρ Κοινωνιολογίας, διδάσκουσα και επιστημονική σύμβουλος στο ΤΕΙ Αθήνας και δημοσιογράφος.

Η κ. Αφεντούλη συμμετέχει στη λίστα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττιικής, την οποία γνωρίζει πολύ καλά, μια που διετέλεσε περιφερειακή σύμβουλος στη Διοίκηση Γ. Σγουρού την τετραετία 2011- 2014, οπότε και ήταν πρώτη σε ψήφους. Στη διάρκεια εκείνης της θητείας της ήταν εντεταλμένη Γραφείου Τύπου, μέλος επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, υπεύθυνη Τουρισμού, μέλος επιτροπής Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Είναι ακόμη  Πρόεδρος της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Βόρειας Αττικής «Η Αγία Σοφία», την οποία η ίδια έχει ιδρύσει, ενώ την τετραετία 2006-2010 είχε εκελεγεί  δημοτική σύμβουλος στο Διόνυσο. Η κ. Αφεντούλη ήταν και πάλι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαϊου. Παρόλο που όλα έδειχναν πως θα επανεξελέγετο, εντούτοις μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων, την έδρα κέρδισε ο συνυποψήφιός της Γ. Σμέρος.

Σε δήλωσή της στην Οδό Διονύσου, η υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισε σχετικά με την υποψηφιότητά της:

Δηλώνω παρούσα στον αγώνα για τη συσπείρωση και ανασυγκρότηση των προοδευτικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα επιτάσσει τη λήψη δύσκολων αποφάσεων.

Όραμά μας είναι το σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος, με βιώσιμη και παραγωγική οικονομία, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά ζητήματα της χώρας. 

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και να αποκτήσουμε επιτέλους εθνική συνείδηση. 

Να δώσουμε ένα συλλογικό αγώνα για τη χώρα μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. 

Να οικοδομήσουμε ένα κράτος πρόνοιας, με δημόσια, δωρεάν, ποιοτική Παιδεία και Υγεία για Όλους.

Υπερασπιζόμενη τις αξίες και τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Προερχόμενη από την τοπική Αυτοδιοίκηση (περιφερειακή σύμβουλος Αν. Αττικής, δημοτική σύμβουλος Διονύσου), γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν την Αττική.

Ζητώ την πολύτιμη στήριξή σας και δεσμεύομαι να αγωνιστώ με ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια.