logo


Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις προτάσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου, στο πλαίσιο εκπόνησης του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, έστειλε στην Οδό Διονύσου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών στο Πλατύ Χωράφι Π. Παραμάνης. Στην επιστολή καταγγέλλεται ως ρατσιστική η νοοτροπία του Εξωραϊστικού, που προτείνει τη διατήρηση των Ζωνών στο Πεντελικό, σε βάρος όσων αγόρασαν αγροτικές ιδιοικτησίες μέχρι το 1988, αλλά σήμερα- μετά το Διάταγμα του Πεντελικού που εξεδόθη εκείνη τη χρονιά- δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους:

Διαβάζοντας τις προτάσεις του Εξωραϊστικού (Πολιτιστικού;) Συλλόγου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, ξεχώρισα δύο που χρήζουν απάντησης!
Σαν πρόεδρος ενός οικισμού 25 οικογενειών, που για άλλη μια φορά ο Εξωραϊστικός πριονίζει βάναυσα τις ελπίδες δικαίωσής του,
Σήμερα θα απαντήσω στην πρότασή του, για διατήρηση των Ζωνών Α,Β,Γ προστασίας του Πεντελικού. Είναι πρόταση με εμφανή ίχνη ρατσιστικής νοοτροπίας, που είναι αντίθετη με την ισονομία των πολιτών.
Αν όχι τραγικό, είναι κωμικό ένας Σύλλογος να ονομάζεται Πολιτιστικός όταν, ακρωτηριάζοντας την Αλήθεια με αθέμιτα μέσα (όπως η άθλια προσφυγή κατά απόφασης Δημ. Συμβουλίου το 2011), και ραντίζοντας με λάσπη τους δημότες (μέσω τοπικής εφημερίδας αρχηγικού μέλους τού συλλόγου) για να έχει την συναίνεσή τους, εμποδίζει ενέργειες του Δήμου για άρση αδικίας του Κράτους εις βάρος 25 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ με αγροτικές ιδιοκτησίες, που αγοράσθηκαν γιατί Νόμος τούς έδινε το δικαίωμα να κτίσουν, έως το 1988 οπότε έγινε ζώνη Α. 

Γιατί λοιπόν δεν μας στηρίζουν;;; ‘Οταν στις προτάσεις ζητούν την διαφύλαξη της ατομικής περιουσίας των κατοίκων, ποιων κατοίκων εννοούν;;; Των μελών τους;;;
Όταν διατυμπανίζουν τα 30 χρόνια προσφοράς, προσφορά σε ποιους:::
Στα 30 περίπου μέλη από τα οποία εκλέγονται και τα οποία ίσως συμφωνούν σε αντικοινωνικές ενέργειες;;; 

Γιατί σφετερίζονται αγώνες άλλων;;;
Γιατί ο πρόεδρος του  Συλλόγου προεκλογικά, σαν υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΝΟΗ, στο διαφημιστικό του φυλλάδιο στήριζε το ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ; Είναι ηθικό;;; Είναι έντιμο;;;
Όχι κύριε, αν είσαι αντίθετος με το πρόγραμμα ενός συνδυασμού, φεύγεις. Δεν κλέβεις ψήφους παραπλανώντας δημότες για να πάρεις εξουσία!
Αν το Δ.Σ. και εσύ είστε αντίθετοι και δεν σέβεστε την ρότα που χάραξε ο ιδρυτής και Πρόεδρος του συλλόγου Στρατής Καρράς και επόμενος Πρόεδρος Σακελλάρης Σωτηρίου φύγετε, φτιάξτε άλλο, δικό σας Σύλλογο.
Από πότε η κοινωνική τρομοκρατία και η ρουφιανιά εις βάρος γειτόνων που ασκεί ο Εξωραϊστικός τα τελευταία 13 χρόνια ερμηνεύεται ως προσφορά;;;
Φτάνει ο διασυρμός του Συλλόγου!!!!

Υ.Γ.

Θα ήμουν άδικος χωρίς την αναφορά ότι κάποτε αυτός ο Σύλλογος είχε προσφορά. Η διαφορά είναι ότι τότε απαρτιζόταν από Ηγέτες και μέλη που ξέραν τι θα πει αλληλεγγύη, που έδειχναν σεβασμό στον άνθρωπο!!!!