logo


Κύριο οδικό δίκτυο καθαρό, δευτερεύοντες δρόμοι στην πλειονότητά τους προσβάσιμοι, πολλά δέντρα πεσμένα, συνεργεία και οχήματα του Δήμου σε συνεχή περιπολία.

Αυτά αντίκρισε ο φακός της Οδού Διονύσου στο οδοιπορικό σήμερα το μεσημέρι, παραμονή Πρωτοχρονιάς, μέσα στην πόλη. Ο δρόμος μάς έφερε από το Διόνυσο, τη Ροδόπολη και τη Δροσιά μέχρι τη Σταμάτα και τη Λίμνη του Μαραθώνα. Στη διαδρομή επισημάναμε:

*τους δρόμους στην Αγ. Παρασκευή, στον Άγ. Στέφανο, που λόγω μεγάλης κλίσης παρέμεναν ακαθάριστοι. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Άνοιξη στο Λόφο Ανθέων.

*δέντρα που τα κλαδιά τους μπλέκονται επικίνδυνα με τα καλώδια της ΔΕΗ (σ.σ. καλό θα ήταν -όταν περάσει το κύμα της κακοκαιρίας -να επισημανθούν ένα ένα και να ζητηθεί η συνδρομή της ΔΕΗ, ώστε τα δέντρα να κλαδευτούν κατάλληλα)

*τις παλιές πέτρινες στάσεις λεωφορείο, και πόσο προστάτευαν τους επιβάτες από το χιόνι και τον αέρα, σε αντίθεση με τις νεότερες που είναι από παντού εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες- όταν και αυτές υπάρχουν

Επιπλέον, σε δηλώσεις του στην Οδό Διονύσου ο υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία δημοτικός σύμβουλος Π. Τσούκας, κάτοικος ο ίδιος Δροσιάς, επαναλαμβάνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Δήμος ήταν αυτό από την πτώση των δέντρων που έκοψαν τα καλώδια της ΔΕΗ: «Έξω από εστιατόριο στη Δροσιά, έπεσε δέντρο και έκοψε στη μέση κολόνα της ΔΕΗ. Γι’ αυτό είχαμε τη διακοπή σήμερα τα ξημερώματα». Να σημειωθεί πως η ηλεκτροδότηση επανήλθε τις μεσημεριανές ώρες, μετά από πολύωρη προσπάθεια των συνεργείων της ΔΕΗ. Παραμένουν εντούτοις εκτός ηλεκτροδότησης δυο δρόμοι στη Δροσιά, καθώς και ένα κομμάτι της Άνοιξης, στους Αγ. Θεοδώρους. Σύμφωνα με τον κ. Τσούκα, η ΔΕΗ δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την παροχή του ρεύματος, που κόβεται και επανέρχεται.

Ο δημοτικός σύμβουλος υπενθυμίζει τέλος πως θα πραγματοποιηθεί και πάλι ρίψη αλατιού στους δρόμους για να αποφευχθεί ο πάγος, καλεί εντούτοις τους κατοίκους να είναι και σήμερα εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Λεωφόρος Ροδοπόλεως, αλλά και Αγ. Ιωάννου, καθαρές

Περιπολία συνεργείου στην οδό Πιπεροπούλου

Φωτό επάνω: Πεσμένο δέντρο στην Πιπεροπούλου. Φωτό κάτω: Παρέσυρε στην πτώση του το καλώδιο της ΔΕΗ, που βρισκόταν εκτεθειμένο εγκάρσια στο οδόστρωμα. Σε ετοιμότητα παρέμενε λίγο παρακάτω όχημα της Πυροσβεστικής

Άγ. Στέφανος: Η λεύκα, το μεγαλύτερο δέντρο της κεντρικής πλατείας, δεν άντεξε στον αέρα και στο χιόνι

Η αντοχή των μικρών κυπαρισσιών, έξω από το μοναστήρι του Αγ. Θεοδοσίου στη Λ. Μαραθώνος, δοκιμάζεται σοβαρά

Η λίμνη του Μαραθώνα

Καθαροί και οι δρόμοι αρμοδιότητας της Περιφέρειας

Πηγαίνοντας προς Σταμάτα χωρίς πρόβλημα

Συχνό το θέαμα των κομμένων κλαδιών ή πεσμένων δέντρων, που τα συνεργεία του Δήμου είχαν φροντίσει να απομακρύνουν από τη μέση των δρόμων.

Έξω από το Safe House, στο Διόνυσο, χιονοπόλεμος, με το εκχιονιστικό στο βάθος να συνεχίζει τη δουλειά του

Φωτό επάνω: Οδός Κωνσταντινουπόλεως, Δροσιά. Φωτό κάτω: Οδός Πλαστήρα, Διόνυσος. Δυο ακόμη σημεία όπου τα κλαδιά των δέντρων μπλέκονται επικίνδυνα με τα καλώδια της ΔΕΗ