logo


Τα δέντρα και τα κλαδιά που πέφτουν φορτωμένα από το πολύ χιόνι πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ ή στους δρόμους, έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία.

Ήδη η Άνοιξη και η Δροσιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης, μια που σήμερα Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου τα ξημερώματα, παραφορτωμένα δέντρα δεν άντεξαν στο χιόνι και στο δυνατό αέρα και πέφτοντας έκοψαν ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ ενδέχεται το ίδιο πρόβλημα να αντιμετωπίσει και η Σταμάτα.

Όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, και στον Άγ. Στέφανο έπεσε το μεγαλύτερο δέντρο- μια λεύκα- στην κεντρική πλατεία, ενώ παρόμοια περιστατικά σημειώνονται σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Σύμφωνα με τον κ. Ζαμάνη, συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται ήδη επιτόπου, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι και μεγάλο μέρος του εσωτερικού δικτύου παραμένει προσβάσιμο, μια που τα συνεργεία του Δήμου από τις 5 τα ξημερώματα απομάκρυναν το χιόνι και έριχναν αλάτι.

Για τις πτώσεις δέντρων και τη διακοπή ηλεκτροδότησης ο Δήμος Διονύσου εξέδωσε λίγο πριν Δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Διονύσου, με την κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, απομακρύνει συνεχώς τα χιόνια από τους δρόμους και με ρίψεις αλατιού εμποδίζει τη δημιουργία πάγου.
Τα σημαντικότερα προβλήματα οφείλονται στις πτώσεις δέντρων και κλαδιών εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, καθώς και στις συνακόλουθες διακοπές ρεύματος από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τα συνεργεία του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνδράμουν το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΗ ώστε να αποκατασταθουν το συντομότερο οι βλάβες.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Δήμου.

Πάντως, παρόμοιας έκτασης πτώσεις δέντρων είχαμε ξανά στο Διόνυσο πριν από μερικά χρόνια μετά από δυνατή βροχόπτωση  διαρκείας, σε συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανέμους.