logo


Επιβεβαιώθηκε χθες βράδυ (Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η εκτίμηση της Οδού Διονύσου, πως ο Δήμος δεν θα προσέλθει σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στη συζήτηση- ενημέρωση που οργανώνουν 8 αθλητικά σωματεία της πόλης, αναφορικά με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για παραχώρηση των σχολικών χώρων στους αθλητικούς συλλόγους της πόλης έναντι αντιτίμου.

Η πρόθεση αυτή είχε διαφανεί ήδη με την έκδοση Δελτίου Τύπου από πλευράς Δήμου, που τόνιζε πως η συζήτηση αποφασίσθηκε μονομερώς ως προς το χρόνο της πραγματοποίησής της, πως τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αίτησης για  την παραχώρηση της αίθουσας για το σκοπό της συγκέντρωσης, ενώ υπενθύμιζε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική πρωτοβουλία των δύο Σχολικών Επιτροπών για την εκπόνηση πλαισίου παραχώρησης των χώρων.

Η δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας Β. Κοκμοτού στην Ο.Δ.- λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση- ήταν σαφής: «Στα χέρια μας δεν έφτασε καμιά πρόσκληση για τη συζήτηση. Προσωπικά το έμαθα από τον τοπικό Τύπο. Μετά από αυτό, την πρόσκληση αυτή, εγώ τη θεωρώ πρόκληση. Και ασφαλώς ο Δήμος δεν πρόκειται να μετάσχει. Θα σας πω και αυτό: Έχουμε ζητήσει από όλους τους συλλόγους καταστάσεις με τους αθλούμενους. Μέχρι σήμερα, δέκα ημέρες μετά το αίτημά μας, κανείς δεν έχει ανταποκριθεί, για να διαπιστώσουμε αν πράγματι και σε ποιο βαθμό υπάρχει σε κάποιους πρόβλημα βιωσιμότητας».

Λίγα λεπτά αργότερα, και ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Γ. Καλαφατέλης αλλά και η εκπρόσωπος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Κ. Αυγέρη, καθώς και ο Β. Δαρδαμάνης, δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης και Πρόεδρος του ΑΟ Διονύσου, που συνυπογράφει την πρόσκληση, ζήτησαν διευκρινίσεις από το Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη: «Τα νόμιμα 8 αθλητικά σωματεία της πόλης είναι απλώς «κάποιοι» που οργανώνουν μια συζήτηση; Επεδή δεν ζήτησαν την παραχώρηση της αίθουσας (σ.σ. του κλειστού στον Άγ. Στέφανο) θα τους απαγορεύσετε την είσοδο; Αυτή είναι η δημοκρατική σας ευαισθησία;»

Το Δελτίο Τύπου δεν περιγράφει τίποτα παραπάνω από τα πραγματικά δεδομένα, απάντησε από την πλευρά του ο κ. Ζαμάνης: «Αίτηση για τη συγκέντρωση δεν κατατέθηκε από κανέναν στον αρμόδιο φορέα του ακινήτου. Επιπλέον η πρόσκληση μιλάει για συμμετοχή του Δήμου, αλλά δεν υπήρξε προηγουμένως καμιά σχετική συνεννόηση. Εμείς το μάθαμε από την ανακοίνωση των σωματείων. Αν την ίδια ώρα, πραγματοποιείτο και κάποια άλλη εκδήλωση;»

«Ατυχή ίσως» χαρακτήρισε την έκφραση «κάποιοι» ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Γ. Ζυγούνας, που επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια απόφαση- την επιβολή αντιτίμου για τη χρήση των σχολικών χώρων- χωρίς προηγουμένως να έχει γίνει ευρεία συζήτηση και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκομένους, ενώ πρότεινε και μια πιθανή λύση: «Αν όντως το οικονομικό πρόβλημα είναι αξεπέραστο, τότε ίσως πρέπει να εξεταστεί η μείωση της επιχορήγησης του Δήμου προς τα σωματεία και τους Συλλόγους».