logo


Δώδεκα χιλιάδες, αντί για 15.000, θα είναι εφεξής το μηνιαίο μίσθωμα για τα εκπαιδευτήρια Καργάκου, που από το Νοέμβριο του 2012 νοικιάζει ο Δήμος Διονύσου, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το οξύ κτηριακό πρόβλημα των σχολείων της πόλης. Η μείωση του ενοικίου προέκυψε τόσο από τη σχετική υπουργική οδηγία για υποχρεωτική μείωση κατά 20% των μισθωμάτων για κτήρια που νοικιάζει ο δημόσιος τομέας, όσο και από το γεγονός πως στο μίσθιο δεν συμπεριλαμβάνονται και γειτονικά γήπεδα, ιδιοκτησίας τρίτων, που φαίνονταν αρχικά να περιλαμβάνονται. Η έλλειψη αυτή έχει αντίκτυπο και στη λειτουργικότητα του σχολείου αλλά και στη μισθωτική του αξία.

Υπενθυμίζεται πως στο σχολικό κτήριο, επί της Λ. Σταμάτας, στεγάζονται τέσσερα σχολεία- το Δημοτικό Δροσιάς, το 3ο Δημοτικό Διονύσου. το ΕΠΑΛ και το ΙΕΚ-, και το ενοίκιο πλήρωνε αρχικώς ο Δήμος και εν συνεχεία, και μάλιστα αναδρομικά για τα δυο χρόνια  της σύμβασης, μέχρι το φετινό Νοέμβριο, το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών από τη μια πλευρά και των  Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη και Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα από την άλλη πλευρά, παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμου Γ. Βασιλείου, όπου συμφωνήθηκε η μείωση, χωρίς αντίρρηση από τους ιδιοκτήτες.

Το παραπάνω θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, ενώ στη σχετική εισήγηση αναφέρεται ρητά πως ο Δήμος επιφυλάσσεται για την εν ευθέτω χρόνω επιβαλλόμενη επανεξέταση της σύμβασης μίσθωσης.