logo


Με δυναμική- αν και όχι εξίσου μαζική- παρουσία, αρκετές εκατοντάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, για να φωνάξουν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση διοδίων στον Άγ. Στέφανο και ατη Βαρυμπόμπη, αλλά και να ζητήσουν την απομάκρυνση όλων των διοδίων από την Αττική.

Ήταν εκεί σχεδόν σύσσωμα τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και τα Τοπικά Συμβούλια, των τριών Δήμων που πρωτοστατούν- Κηφισιά, Διόνυσος, Ωρωπός- με τους Δημάρχους Γ. Θωμάκο, Δ. Ζαμάνη και Θ. Ρούσση αντιστοίχως, καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Διονύσου Γ. Καλαφατέλης και Κηφισιάς Ν. Χιωτάκης. Ήταν εκεί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου με τους Αντιπεριφερειάρχες Π. Φιλίππου και Γ. Καραμέρο και τους περιφερειακούς συμβούλους Σ. Κοροβέση, Ι. Στεργίου και  Αγγ. Λεβέντη. Ήταν εκεί ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζας. Και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Και η Ομάδα Ενεργών Πολιτών από το Μαρούσι με το Λ. Μαγιάκη. Και συλλογικότητες από τους τρεις Δήμους.

Η παρουσία του όγκου των πολιτών ανάγκασε την Τροχαία να κλείσει τις εξόδους από την Εθνική Οδό προς τη Βαρυμπόμπη, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι από μικροφώνου καλούσαν τους αστυνομικούς να ελευθερώσουν τους δρόμους, «μια που εμείς δεν έχουμε πρόθεση να διακοπεί η κυκλοφορία».

Στους πολίτες σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Δούρου, τονίζοντας πως η Περιφέρεια στέκεται δίπλα στους Δήμους και στον αγώνα τους που συνεχίζεται, καθώς και οι τρεις Δήμαρχοι, με τον κ. Θωμάκο να «υπόσχεται» κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και ακραίων ακόμη, αν το υπουργείο επιμείνει «στην τοποθέτηση των παράλογων παράπλευρων διοδίων», τον κ. Ζαμάνη να ζητάει σεβασμό προς τους πολίτες και το περιβάλλον και Εθνική Οδό ελεύθερη διοδίων μέσα στην Αττική, και τον κ. Ρούσση να ζητεί την απομάκρυνση των 8 διοδίων που έχουν οδηγήσει την πόλη του σε οικονομικό μαρασμό.

Μετά τους χαιρετισμούς, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μικρή πορεία μέχρι τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης. Από εκεί αυτοκινητοπομπή από κατοίκους του Ωρωπού, αλλά και του Διονύσου σε ένδειξη συμπαράστασης στους γείτονες, μέσω της Εθνικής Οδού, έφτασε στο σταθμό διοδίων στα Κιούρκα, όπου για μια ώρα ανέβασαν τις μπάρες επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.