logo


Θρύλοι των γηπέδων, αλλά και άνθρωποι με τεράστια προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρέλασαν στο 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΕΠΣΑΝΑ για προπονητές και παράγοντες, που έγινε στο ξενοδοχείο της Αττικής οδού. Συνδιοργανωτής ήταν ο Σύνδεσμος προπονητών Ανατολικής Αττικής. Ο Σ. Τσιόλης, ο κορυφαίος ίσως Ελληνας προπονητής αυτή τη στιγμή, ήταν ο κύριος ομιλητής και εντυπωσίασε μιλώντας για «τη σημασία του συστήματος και της τακτικής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», επικουρούμενος από τον γιο του, αναλυτή αγώνων Β.Τσιόλη. Προηγήθηκε η εμπεριστατωμένη ομιλία του Μ. Κατσίμπρα, αρχιπροπονητή των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΑΝΑ, κάτοχο του ΟΥΕΦΑ Pro και εκπαιδευτή ΕΠΟ, που ανέπτυξε το θέμα: «Υποδομές». Ο Θ. Μπριάκος, μέλος της ΚΕΔ της ΕΠΟ και εκπαιδευτής ΦΙΦΑ έκανε ζουμ στη «διαχείριση καταστάσεων έντασης στον αγωνιστικό χώρο», αλλά και στο νέο κανονισμό του οφσάϊντ, ενώ ο Μ. Τζανόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής της ΕΠΟ και της ΕΠΣΔΑ μίλησε για τη «βία ως διαχρονικό φαινόμενο».

Αίσθηση προκάλεσαν  η εισήγηση του ψυχολόγου-γυμναστή Θ. Χατζή για την «εξάλειψη του συναισθηματικού πόνου στον αθλητισμό» και η αντίστοιχη του γνωστού χειρουργού ορθοπεδικού, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Πισκοπάκη. Βραβεύτηκαν οι παλαίμαχοι άσσοι Β. Βλάχος, Τ. Γκώνιας, Στ. Σεραφείδης, ο φυσιοθεραπευτής-γκουρού  της ΑΕΚ Ν. Πανταζής, ο γιατρός Ν. Πισκοπάκης, ο παλιός διεθνής διαιτητής Θανάσης Μπριάκος και ο Μιχάλης Τζανόπουλος. Το παρών έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Σπ. Πάντζας, πλήθος προπονητών και παραγόντων της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνον, οι βετεράνοι Χρ. Αρδίζογλου, Γ. Γεωργαράς, και πολλοί άλλοι.

Στην διοργανωτική επιτροπή του σεμιναρίου μετείχε ο Αν. Μπέτσης, γενικός γραμματέας της ΕΠΣΑΝΑ, επί σειρά ετών Πρόεδρος κατά το παρελθόν της Νίκης Δροσιάς και μέλος του ΔΣ του «Θέσπις».