logo


Και επειδή, μέχρι σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, η Παρασκευή ήταν ημέρα κενή… συνεδριάσεων, να και το Τοπικό Συμβούλιο του Αγ. Στεφάνου που θα συνεδριάσει στις 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 5.30 και για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αλλά και την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που πριν μερικούς μήνες μπήκε σε γραφείο στην οδό 25ης Μαρτίου, απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο.

Η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

1.Υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Διονύσου για το έτος 2015.

2. Για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή μας επί της οδού 25ης Μαρτίου.

3. Έγκριση ή μη για την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου πέριξ των υπαρχόντων περιπτέρων στις συγκεκριμένες πλατείες της Δημοτικής Κοιν. Αγ. Στεφάνου: α) Πλατεία ΟΜΟΝΟΙΑΣ και β) Πλατεία στο χώρο της «ΚΑΜΕΛΙΑΣ» (σ.σ. θέμα που έρχεται εξ αναβολής μετά από περαιτέρω επεξεργασία).

4 . Έγκριση ή μη της πρότασης μονοδρομήσεως των οδών Πρεβέζης και Καλαμάτας μεταξύ των οδών Κοιμήσεως Θεοτόκου & Χελμού και ενημέρωση σύμφωνα με τη μελέτη «Κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου».

Η πρόταση μονοδρόμησης έρχεται από κατοίκους της περιοχής και, όπως τονίζεται στην εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μ. Κασαπάκη, «υπάρχουν κι άλλα παρόμοια αιτήματα κατοίκων σε διάφορες οδούς της πόλης, οπότε κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει στο άμεσο μέλλον μία νέα βελτιωμένη κυκλοφοριακή μελέτη από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αν. Αττικής, η οποία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των κατοίκων του  Αγίου Στεφάνου».

Αξίζει, πάντως, να επισημανθεί και το γεγονός ότι στη σχετική πρόσκληση για τη συνεδρίαση, και σχετικά με τις προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καμία αναφορά δεν γίνεται για τους φορείς. Εντούτοις οι κατευθύνσεις που δίδονται σε έγγραφο του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου είναι σαφείς:  Οι προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου πρέπει να γίνουν «λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

 

  1. Τις  ανάγκες των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου
  2. Τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη
  3. Τα  έργα που πρέπει να  εκτελεστούν   συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής του Αγίου Στεφάνου».