logo


Κλιμακώνονται με γοργούς ρυθμούς οι ενέργειες για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας Δήμων, Περιφέρειεας και πολιτών ενάντια στα διόδια την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στον κόμβο της Βαρυμπόμπης. Χθες το βράδυ, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Διονύσου συνάντηση της διαδημοτικής Επιτροπής κατά των διοδίων, με εκπροσώπους των τριών  Δήμων Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού και κινήσεων πολιτών, στην οποία συμμετείχαν  και οι ομάδες Πολιτικής Προστασίας.

Κύριο θέμα στη συνάντηση, η όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου, ώστε την Κυριακή η διαμαρτυρία να εξελιχθεί σε μαζική κινητοποίηση.

Ήδη από σήμερα Τρίτη ενημερωτικά φυλλάδια με το ομόφωνο ψήφισμα των τριών Δήμων, που συνυπογράφουν και οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Καραμέρος και Π. Φιλίππου, θα διανέμονται στην πόλη μέσω των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Συλλόγων, της Τράπεζας Χρόνου. αλλά και των μαθητών, μετά από σχετική συνεννόηση με τους Διευθυντές, με στόχο το φυλλάδιο να φτάσει στα χέρια όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων.

Επιπλέον, σε 7 στρατηγικά σημεία της πόλης μας θα τοποθετηθούν ισάριθμα  αεροπανώ, ενώ υπάρχει η σκέψη να μπουν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημοτικά αυτοκίνητα στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, και μέχρι την Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, μηνύματα και συνθήματα κατά των διοδίων θα εμφανίζονται στις ηλεκτρονικές πινακίδες του Δήμου, και για τους κατοίκους αλλά και για τους επισκέπτες.

Τέλος, προγραμματίζεται, μάλλον για την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, κοινή συνέντευξη Τύπου των τριών δημάρχων Δ. Ζαμάνη, Γ. Θωμάκου και Θ. Ρούσση, στην ΕΣΗΕΑ, ώστε να υπάρξει και κεντρική προβολή της κινητοποίησης.

Γιατί, “αν δεν αποφασίσουμε να κινητοποιηθούμε μαζικά, θα βρούμε τα διόδια μπροστά μας”, τόνισαν τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης όσο και ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.