logo


Η ενοποίηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλο το Δήμο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα 21 θέματα, για τα οποία θα συζητήσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι. Υπενθυμίζεται πως τα τέλη αυτά παρουσιάζουν διακύμανση ανά Δημοτική Κοινότητα, με τον Άγ. Στέφανο και για οικιακή χρήση να πληρώνει 1 ευρώ/τμ, την Άνοιξη και τη Δροσιά 1,40, το Διόνυσο 1,29, τη Ροδόπολη 1,30, τη Σταμάτα 1 και το Κρυονέρι 0,85 ευρώ/τμ.. Αντίστοιχη διακύμανση παρουσιάζουν σήμερα τα τέλη και για τη γενική χρήση. Σύμφωνα με τις προτάσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, και για να διατηρηθεί η απαραίτητη ανταποδοτικότητα, προτείνεται ενιαίο τέλος και για τις 7 Δημοτικές Κοινότητες για μεν την οικαική χρήση 1,05 ευρώ/τμ, ενώ για τη γενική χρήση 2,45 ευρώ/τμ.

Περιλαμβάνεται επιπλέον στα θέματα η μείωση του μισθώματος των 15.000 ευρώ το μήνα στα εκπαιδευτήρια Καργάκου, που σήμερα φιλοξενούν τρία σχολεία του Δήμου, ενώ από την εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Στ. Μαγγίνα, φαίνεται πως υπάρχει επιφύλαξη για παράταση της σύμβασης ενοικίασης του κτηρίου.

Αντιδράσεις, τέλος, αναμένεται να προκαλέσουν όσα θέματα αφορούν σε απ’ ευθείας αναθέσεις: Η μελέτη για το σχολικό κτήριο στο Κρυονέρι, η καταγραφή του οδοφωτισμού και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία led, η μελέτη για τη συντήρηση και την επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν μέχρις τις 2 Φεβρουαρίου, η επισκευή των ιστών των προβολέων στο γήπεδο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου. Ανάμεσα στους “αντιφρονούντες” πιθανολογείται πως θα βρίσκεται και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αρχής και μέλος της Επιτροπής Θ. Στάικος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε δηλώσει πως είναι αντίθετος σε κάθε μορφής ανάθεσης μελέτης.

ΘΕΜΑ 1ο: «Καθορισμός ενιαίου ανταποδοτικού τέλους φωτισμού και καθαριότητας με ισχύ από 1-1-2015 και εφ’ εξής».

ΘΕΜΑ 2ο: «Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού (ΓΚΑΣΙΩΝΑ ΙΩΑΝΝΑ)».

ΘΕΜΑ 3ο: «Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού (Τζαμασπισβίδης Ιωάννης)».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής ∆ημοτικών Κοινοτήτων».

ΘΕΜΑ 5ο: «Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ (19.000,00 €) και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2014».

ΘΕΜΑ 7ο: «ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΓΑΚΟΥ».

ΘΕΜΑ 8ο: «Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού».

ΘΕΜΑ 9ο : «Έγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής».

ΘΕΜΑ 10: «Έγκριση: Α)Πρακτικού Νο1 (17-11-2014) της Επιτροπής ∆ιενέργειας ∆ιαγωνισμού για την «Προμήθεια Απολυμαντικού Μέσου Πόσιμου Νερού», συνολικού προϋπολογισμού 24.961,70€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%,
Β)Της υπ ́αριθμ 26/2014 μελέτης «Προμήθεια Απολυμαντικού Μέσου Πόσιμου Νερού», προϋπολογισμού 24.747,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13% της ∆ιεύθυνσης Περιβάλλοντος και των νέων όρων της διακήρυξης διαγωνισμού».

ΘΕΜΑ 11ο «Έγκριση του από 11/12/2014 πρακτικού Νο 1 για την «Προμήθεια Άλατος» και λήψη σχετικής απόφασης».

ΘΕΜΑ 12ο: «Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ∆ιονύσου ο.ε. 2014 για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Υαλοπίνακα στα Γραφεία του ΕΚΑΒ (πίσω από τα Πολύ-ιατρεία του ∆ήμου»».

ΘΕΜΑ 13ο: «Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης Προϋπολογισμού ∆ήμου ∆ιονύσου ο.ε. 2014 για την «Προμήθεια και Εγκατάσταση Νέου Πίνακα Πυρασφάλειας για το ∆ημοτικό Κατάστημα»».

ΘΕΜΑ 14ο: «Έγκριση Έκδοσης Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για ∆απάνες Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2014».

ΘΕΜΑ 15ο: «Έγκριση μελέτης, όρων διακήρυξης, δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2014 για την «Προμήθεια Υδραυλικών Ειδών» του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 16ο: «Απευθείας Ανάθεση Επισκευής Ιστών Προβολέων Γηπέδων ∆.Ε ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 17ο: «Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης για την δημοσίευση απόφασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου».

ΘΕΜΑ 18ο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης «Παροχής εργασιών ανίχνευσης σιδηρού οπλισμού – Μετρήσεις ενανθράκωσης & αντοχής σκυροδέματος – Θερμογραφίες σχολικού κτηρίου οδού Πολυτεχνείου ∆.Κ. Κρυονερίου»».

ΘΕΜΑ 19ο: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης «Παροχής υπηρεσιών καταγραφής υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού για αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με καινοτομικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led»».

ΘΕΜΑ 20ό: «Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ύψους 2.200,00€ για την ‘Προμήθεια άδειας χρήσης προγράμματος διαχείρισης – σύνταξης τευχών δημοπράτησης δημοσίων έργων’».

ΘΕΜΑ 21ο: «Έγκριση α) της μελέτης για την «Συντήρηση και Επισκευή κτιρίων Αθλητικών εγκαταστάσεων ∆ήμου ∆ιονύσου», β) της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης».