logo


Ακολουθώντας την πρακτική της Ημερήσιας Διάταξης της Περιφέρειας, τα 11 θέματα για την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου αναγράφουν και τους εισηγητές.

Το ενδιαφέρον, βέβαια, μονοπωλεί το πρώτο θέμα που αφορά στην επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Υπενθυμίζεται πως ακόμη μια προσπάθεια για την υλοποίηση του θεσμού αυτού στο Δήμο Διονύσου υπήρξε το Φεβρουάριο του 2011, στην αρχή της θητείας της προηγούμενης Διοίκησης, χωρίς όμως επιτυχία, και έκτοτε η προσπάθεια δεν είχε επαναληφθεί. Εντούτοις επίμονα ήταν τα αιτήματα των παρατάξεων της μειοψηφίας για υλοποίηση των θεσμών και του Συμπαραστάτη αλλά και της Επιτροπής Διαβούλευσης. Για την ιστορία σημειώνουμε τα ονόματα όσων το Φεβρουάριο του 2011 είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη θέση αυτή, χωρίς όμως κανείς να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία των 27 δημοτικών συμβούλων:

Στέλιος Κοροβέσης

Πέτρος Πετρόπουλος

Νίκος Δακορώνιας

Λουκάς Φωτέλης

Χαράλαμπος Εμμανουήλ Μαραβέλιας

Εμμανουήλ Ουρανός

Γεωργία Σουρέλη

Σήμερα για τη θέση αυτή ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Μ. Λειβαδά, Ιω. Αμπαρτζίδης και Ε. Μουτζούρη, ενώ η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει την ώρα έναρξης του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 6 το βράδυ της Δευτέρας 15 Δεκεμβρίου.

Η Ημερήσια Διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης είναι:

ΘΕΜΑ 1ο: «Επιλογή Συμπαραστάτη ∆ημότη και Επιχείρησης». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ∆ΗΜΑΡΧΟΣ) ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ 2/3 ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΘΕΜΑ 2ο: «Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτους 2014 καθαρού ποσού 35.612,37 €». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ )

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση διενέργειας (αναγκαιότητας) της εργασίας «Στείρωση και εμβολιασμός αδέσποτων ζώων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)
ΘΕΜΑ 4ο: «∆ιατύπωση απόψεων στα πλαίσια της διαδικασίας διαβούλευσης της μελέτης με τίτλο «ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΠΟΛΕΟ∆ΟΜΗΣΗ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ Α ́ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕ∆ΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 5ο: «Άδεια εγκατάστασης Υπαίθριας Ευκολίας (καμπίνα) επί κοινοχρήστου οικοπέδου στη ∆.Κ. Κρυονερίου για την εταιρεία τηλεπικοινωνίας CYTA». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)
ΘΕΜΑ 6ο: «Λήψη απόφασης για τη μεταφορά θέσης της λαϊκής αγοράς στη ∆.Κ.Κρυονερίου». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 7ο: «Εγκατάσταση Πίλλαρ Παροχής ∆ΕΗ στη ∆εξαμενή Πόσιμου Ύδατος στο τέρμα της οδού Αρτέμιδος στη ∆Ε ∆ροσιάς». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΡΟΥ∆ΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ)

ΘΕΜΑ 8ο: «Έγκριση σκοπιμότητας “Προμήθειας αναλωσίμων εκτυπωτών, φωτοτυπικών μηχανημάτων και φαξ, μπαταριών και μικροϋλικών και λογισμικού ωρομέτρησης». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ)

ΘΕΜΑ 9ο: «Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού, της Υπηρεσίας Ύδρευσης (σε βάρδιες) και της λειτουργίας του ∆ημοτικού Κοιμητηρίου του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2015». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

ΘΕΜΑ 10ο: «Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΦΙΑ)

ΘΕΜΑ 11ο: «∆ιαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΙ∆ΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΦΙΑ)