logo


Σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητείται η θέση της Περιφέρειας για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων σε τρία σημεία της Εθνικής Οδού- στη Βαρυμπόμπη, στον Άγ. Στέφανο και στη Μαλακάσα.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και με αριθμό 6 στην Ημερήσια διάταξη είναι η Συζήτηση λήψης απόφασης για την κατασκευή και λειτουργία πλευρικών διοδίων στους 3 κόμβους,  με εισηγήτρια την περιφερειακή σύμβουλο Ι. Στεργίου.

Αμέσως μετά θα συζητηθεί η  Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Kατασκευή και λειτουργία συνοδών έργων του ΠΑΘΕ – Τμήμα «Μεταμόρφωση-Υλίκη» και συγκεκριμένα του Α/Κ Κηφισιάς, του Α/Κ και των πλευρικών διοδίων Βαρυμπόμπης και των πλευρικών διοδίων Αγ. Στεφάνου της Περιφέρειας Αττικής., με εισηγητή τον περιφερειακό σύμβουλο Θ. Αναγνωστόπουλο.

Η γνωμοδότηση της Περιφέρειας αναμένεται να είναι αρνητική για την κατασκευή και τη λειτουργία των διοδίων. Παράλληλα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού), όπου και πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναμένεται να προσέλθουν  πολλοί αιρετοί και πολίτες και από τους τρεις Δήμους- Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού- που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων. Σχετική εξάλλου πρόσκληση για μαζική συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου μας απηύθυνε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο  ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.

Επόμενο ραντεβού στον κόμβο της Βαρυμπόμπης την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, οπότε και προγραμματίζεται αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας.