logo


Συζητείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου- και όχι στις 4/12, όπως εκ παραδρομής έγραψε προ ημερών η Οδός Διονύσου- η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εγκατάσταση πλευρικών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και στον Άγ. Στέφανο.

Ενόψει αυτής της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 5 Δκεμβρίου στο Δημαρχείο της πόλης συνεδρίαση της διαδημοτικής συντονιστικής Επιτροπής κατά της εγκατάστασης διοδίων, με την παρουσία εκπροσώπων από τους τρεις Δήμους- Διόνυσος, Ωρωπός, Κηφισιά.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε οι Δήμοι να έχουν μαζική παρουσία στη διάρκεια τηςν σχετικής συζήτησης στην Περιφέρεια, η οποία πάντως, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις των περιφερειακών συμβούλων Στ. Κοροβέση, Ι. Στεργίου και Αγγ. Λεβέντη  που είχαν παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, όταν είχε συζητηθεί η υπόθεση, θα γνωμοδοτήσει αρνητικά για τη Μελέτη.

Επιπλέον η συντονιστική Επιτροπή θα παραστεί με εκπροσώπους της στην προσεχή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, ενώ προγραμματίζεται η οργάνωση πορείας- αυτοκινητοπομπής στον κόμβο της Βαρυμπόμπης το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πως η γνωμοδότηση της Περιφέρειας θα παραπεμφθεί για επικύρωση στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και από εκεί στο Υπουργείο Υποδομών. Εκεί θα πρέπει να δοθεί και το επόμενο ραντεβού μαζικής αντίδρασης, ώστε να αποτραπεί η απόφαση για εγκατάσταση των διοδίων στην πόλη μας και στην Αττική.