logo


Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές- και όχι με τους δημοτικούς συμβούλους- είναι αυτή τη στιγμή γεμάτα τα έδρανα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγ. Στέφανο: Μαθητές από τα Λύκεια της Δροσιάς, του Διονύσου, τα Τοσίτσεια και το ΕΠΑΛ «κονταροχτυπιούνται» ως ευρωβουλευτές, προτείνοντας «Νέες πολιτικές για την επιχειρηματικότητα και  την απασχόληση των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στο πλαίσιο της προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η εκδήλωση, μια από τις πολλές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας που ολοκληρώνεται αύριο, είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς από τα παιδιά, που για ένα μήνα μελέτησαν, ερεύνησαν κσι εκπαιδεύθηκαν να εισηγούνται, να προτείνουν,  να αποκρούουν επιχειρήματα- και όλα αυτά με συγκεκριμένους κανόνες και σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, που τηρείτο απαρέγκλιτα.

Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν και συντονίστηκαν από μέλη του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης   Ευρωπαϊκών Θεμάτων (ΙΕΡΚΕΘ), το οποίο οργανώνει προσομοιώσεις Ευρωκοινοβουλίου σε σχολεία της Β’Βάθμιας και της Γ’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο να ενημερώσει τους πολίτες για τους θεσμούς και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να προωθήσει την επιχειρηματικότητα των νέων.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, πως την εκδήλωση, πλην της Οδού Διονύσου, κάλυπταν πέντε ακόμη συνάδελφοι «δημοσιογράφοι»- δύο για τα κόμματα της Κεντροδεξιάς, δύο για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και ένας για τον κίτρινο Τύπο!

Κοινή ήταν, τέλος, η ικανοποίηση όλων των μαθητών που τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν  σε μια τέτοια- πρωτόγνωρη για τα πιο πολλά παιδιά- διαδικασία, που εύχονται σύντομα να επαναληφθεί.

Υπενθυμίζεται επιπλέον πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη φάση της προσομοίωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο νωρίς το απόγευμα στο Κρυονέρι, οπότε και θα ακολουθήσει αμέσως μετά  η τελετή λήξης της 2ης για το Διόνυσο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας.