logo


Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή της Αγίας Άννας. Είναι επίσης και η ημέρα που το Δημοτιικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου καλείται να παραστεί σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις- δυο ειδικές και μία τακτική-, από τις οποίες μάλιστα η πρώτη είναι αυτή για τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2015!

Θεωρούμενος ως το κορυφαίο θέμα  για την πορεία ενός Δήμου, ο Προϋπολογισμός συζητείται  εκ του νόμου σε ειδική συνεδρίαση, η οποία δεν περιλαμβάνει κανένα άλλο θέμα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σ’ όλους τους αιρετούς να τοποθετηθούν επαρκώς. Η εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια   δείχνει πως η σχετική συζήτηση μπορεί να διαρκέσει  ώρες, μια που συνήθως και περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι  παρεμβαίνουν είτε με τοποθετήσεις είτε με επισημάνσεις είτε με καταγγελίες, αλλά και ότι θα δοθεί ελαστικός χρόνος τοποθέτησης πέραν του προβλεπόμενου από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω της σημασίας του θέματος.

Για την ιστορία, να σημειωθούν και τα παρακάτω: Ο Προϋπολογισμός πηγαίνει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την αντίστοιχη διαδικασία και έγκρισή του από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Στη σχετική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28 Νοεμβρίου απουσίαζε η δημοτική παράταξη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, έχοντας ήδη καταγγείλει την πρακτική της Δημοτικής Αρχής να συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα του Δήμου τις πρωινές ώρες.

Ενώ σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, οπότε και συνεδρίασε και πάλι η Οικονομική Επιτροπή με θέμα- μεταξύ άλλων- την ψήφιση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης του Δήμου για το 2015 (σ.σ. που περιλαμβάνεται στον Προϋπολογισμό) απουσίαζαν όλα τα  μέλη της Επιτροπής, που ανήκουν σε παρατάξεις της μειοψηφίας (Ενωτική Πρωτοβουλία και Νέα Πνοή). Οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ανατροπής και της Λαϊκής Συσπείρωσης που παραβρέθηκαν, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η δεύτερη κατά σειρά ειδική συνεδρίαση αφορά στην ψήφιση του Απολογισμού για το 2012, και αμέσως μετά – στις 9.30  το βράδυ ορίζει η πρόσκληαση- θα ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση με 12 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: «7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου Γ ́ Τριμήνου οικονομικού έτους 2014».

ΘΕΜΑ 3ο: «Αντικατάσταση τακτικού μέλους του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆ με την επωνυμία Oργανισμός Νεολαίας Αθλησης και Πολιτισμού ∆ήμου ∆ιονύσου-Ο.Ν.Α.Π. Ο ΘΕΣΠΙΣ».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Υ∆ΑΤΟ∆ΕΞΑΜΕΝΗΣ ∆.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΘΕΜΑ 5ο: «Έγκριση παράτασης προθεσμίας παράδοσης Β’ Φάσης της Οριστικής μελέτης: «Αρχιτεκτονικά, Στατικά, Ηλεκτρομηχανολογικά για την Μελέτη 12θέσιου Λυκείου στο Ο.Τ. 174 στην περιοχή Ν. Αιολίδα της ∆.Κ. ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 6ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) παροχής εργασιών ανίχνευσης σιδηρού οπλισμού – Μετρήσεις ενανθράκωσης & αντοχής σκυροδέματος – Θερμογραφίες σχολικού κτηρίου οδού Πολυτεχνείου ∆.Κ. Κρυονερίου».

ΘΕΜΑ 7ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Παροχής υπηρεσιών καταγραφής υφιστάμενου δικτύου οδοφωτισμού για αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με καινοτομικά φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led».

ΘΕΜΑ 8ο: «Λήψη απόφασης συνέχισης λειτουργίας «Κοινωνικών ∆ομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο ∆ήμο ∆ιονύσου και τροποποίησης μνημονίου/συμφωνίας συνεργασίας ∆ήμων Μαραθώνα, Ωρωπού, ∆ιονύσου και Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα».

ΘΕΜΑ 9ο: «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 202/2014 Απόφασης του ∆ημοτικού Συμβουλίου περί: «Έγκρισης ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας ‘’∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ’’».

ΘΕΜΑ 10ο: «Έγκριση ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών».

ΘΕΜΑ 11ο: «Έγκριση της Αναθεώρησης της μελέτης «Συντήρηση του οδικού δικτύου του ∆ήμου ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 12ο: «∆ιάλυση της σύμβασης της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη για την ανακατασκευή κτιρίου, περιβάλλοντος χώρου και ενεργειακή αναβάθμιση ∆ημοτικού Σχολείου ∆ροσιάς».

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η μελέτη για τη στατική επάρκεια του Δημοτικού Σχολείου στο Κρυονέρι, που επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου είχε αποφασιστεί να κατεδαφιστεί, η συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου (στις οποίες συγκαταλέγεται και η Τράπεζα Χρόνου) και βέβαια η διάλυση της σύμβασης που αφορά σε επεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο της Δροσιάς. Το τελευταίο σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για τις προπονήσεις της ομάδας πινγκ πονγκ του Α.Ο. Διονύσου, ενώ οι μαθητές του έχουν μεταφερθεί στα πρώην σχολεία Καργάκου, που νοικιάζει ο Δήμος.