logo


Την αρχή έκανε η Νέα Πνοή για το Διόνυσο. Ακολούθησε κατά πόδας η Ενωτική Πρωτοβουλία. Αμέσως μετά η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου και η Λαϊκή Συσπείρωση. Από κοντά και η Ένωση Γονέων.

Όλοι οι παραπάνω συλλογικοί φορείς κατοίκων- αλλά και μεμονωμένοι δημότες- έχουν διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων στα συλλογικά όργανα του Δήμου τις πρωινές ώρες, γεγονός που εμποδίζει πολλά από τα εκλεγμένα μέλη τους να τις παρακολουθούν, μια που εργάζονται.

Ειδικά η Νέα Πνοή απέχει σταθερά από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, η Ενωτική Πρωτοβουλία ετοιμάζεται να την ακολουθήσει, στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης την Παρακευή 28/11 απουσίαζε αναγκαστικά η Ένωση Γονέων, ενώ θα απέχει -σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ανατροπής- από τις εργασίες της Επιτροπής η μόλις χθες εκλεγείσα Γραμματέας αν συνεχιστεί η ίδια πρακτική. Διαμαρτυρίες έχουν επιπλέον ακουστεί για τις  συνεδριάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας, που μαζί με το αντίστοιχο της Δροσιάς συνεδριάζουν το πρωί.

Ο λόγος που επικαλείται η Διοίκηση του Δήμου για τις πρωινές συνεδριάσεις είναι κυρίως η αδυναμία καταβολής υπερωριακής απασχόλησης στους υπαλλήλους που εκετελούν τη γραμματειακή υποστήριξη στα συλλογικά όργανα, καθώς επίσης και η ευκολότερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δήμου τις πρωινές ώρες.

Είναι γεγονός, πως οι υπάλληλοι του Δήμου που μέχρι σήμερα κάλυπταν συνεδριάσεις Επιτροπών και θεσμικών οργάνων το απόγευμα, δεν επιδεικνύουν πλέον την ίδια προθυμία. Και αυτά είναι τα λόγια υπηρεσιακού παράγοντα στην Οδό Διονύσου.

Εντούτοις μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε από πλευράς Δημοτικής Αρχής η εκπεφρασμένη πρόθεση- πόσω μάλλον βούληση- να αντιμετωπίσει με άλλη προσέγγιση και διαλλακτικά  το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στην απομύζηση των Επιτροπών και των λοιπών οργάνων από τα ενεργότερα μέλη και τη συγκρότησή τους με συνταξιούχους ή ανεπάγγελτους.

Αν συνεχιστούν οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις, οι απουσίες και οι αποχές, φοβούμαστε πως τα θεσμικά όργανα του Δήμου θα είναι μεν συλλογικά αλλά καθόλου αντιπροσωπευτικά. Και η Δημοτική Αρχή θα ασκεί μόνη της Διοίκηση. Το οποίο είναι ασφαλώς ευκολότερο.  Και απείρως βολικότερο.