logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου με αφορμή την σύγκληση της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/11 στις 9 το πρωί, θεωρεί χρήσιμο να επισημάνει τα εξής :

Η πρακτική αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύγκλησης και της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής το πρωί της Τρίτης 25/11 στις 9 το πρωί, με συνέπεια να είναι αδύνατη η παρουσία των δυο εκπροσώπων της παράταξης μας (ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό), διότι είναι εργαζόμενοι και οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να παραστούν στη συνεδρίαση.

Η ίδια όμως πολιτική φαίνεται να εφαρμόζεται και για τις συνεδριάσεις των Νομικών Προσώπων,  Τοπικών Συμβουλίων (Σταμάτα), καθώς και άλλων οργάνων του Δήμου (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ), οδηγώντας σε αποκλεισμό όχι μόνο τους εκπροσώπους παρατάξεων και φορέων, αλλά και δημοτών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες τους.

Καλούμε λοιπόν τους Προέδρους των συγκεκριμένων Οργάνων, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας , να ορίζουν από εδώ και στο εξής τις συνεδριάσεις απογευματινές ώρες, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

27/11/2014

Σε συνέχεια της ανωτέρω ανακοίνωσης και μετά την επιστολή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου (χάριν συντομίας Α/θμια Σχολική Επιτροπή) η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ δηλώνει ότι:

Ο αποκλεισμός εκπροσώπων ενός ολόκληρου φορέα  είναι απαράδεκτος. Πάγια θέση μας είναι ότι τις συνεδριάσεις των οργάνων πρέπει να μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και συλλογικοτήτων.

Γι’ αυτούς τους λόγους  οι συνεδριάσεις των  Διοικητικών  Συμβουλίων των ΝΠΔΔ, σε ένδειξη καλής συνεργασίας,  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ΓΙΝΟΝΤΑΙ απογευματινές ώρες.  .

Δηλώνουμε ότι οι εκπρόσωποί μας θα απέχουν από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών,  εάν αυτές συνεχίσουν να γίνονται πρωινές ώρες.

29/11/2014