logo


Η πρώτη αποχώρηση (που ίσως σηματοδοτεί και παραίτηση) από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης σημειώθηκε χθες,  Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί στην Άνοιξη, με το πέρας της παρθενικής συνεδρίασής του υπό το νέο Πρόεδρο Ν. Λαγομιτζή. Ο  Aχ. Δελαγραμμάτικας, Αντιπρόεδρος του Α.Σ. Δροσιάς, διαπιστώνοντας την ανυποχώρητη άρνηση του κ. Λαγομιτζή στην έκκληση του ίδιου αλλά και άλλων μελών να γίνονται οι συνεδριάσεις της Επιτροπής τις απογευματινές ώρες, αποχώρησε οργισμένος δηλώνοντας αδυναμία να συνεχίσει να συμμετέχει στις εργασίες της Επιτροπής.

Το πρόβλημα όμως δεν ήταν όμως μόνο του κ. Δελαγραμμάτικα: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής είχε μεν ευρεία απαρτία, μια που προσήλθαν 11 από τα 13 μέλη του, αλλά απουσίαζε, και θα εξακολουθήσει να απουσιάζει αν οι συνεδριάεις γίνονται πρωινές ώρες, ένας ολόκληρος φορέας- η Ένωση Γονέων- και με τις δυο εκπροσώπους του, τακτική και αναπληρωματική, μια που είναι και οι δυο εργαζόμενες στην Εκπαίδευση. Το ίδιο πρόβλημα όμως δήλωσαν πως αντιμετωπίζουν και οι δυο νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής, Π. Χρονόπουλος και Ε. Καγιαλή, καθώς και η Ε. Μουλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόβλημα έχουν ήδη επισημάνει με ανακοίνωσή τους, τόσο η Ένωση Γονέων, όσο και η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, ενώ το κατήγγειλε δια ζώσης η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου.

Ο νέος Πρόεδρος δικαιολόγησε την άρνησή του υποστηρίζοντας πως η Σχολική Επιτροπή, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ακολουθεί το ωράριο εργασιών του Δημοσίου. Επιπλέον μπορεί το πρωί να κάνει χρήση των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και γραμματειακής και ταμειακής υποστήριξης, που τα απογεύματα δεν είναι δυνατή.  Ενώ και ο χώρος που της διατίθεται για τις συνεδριάσεις- το Πολιτιστικό της Άνοιξης- τα απογεύματα είναι συνήθως  κατειλημμένος από εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Τα παραπάνω μοιάζουν να ακυρώνουν την ευχή του κ. Λαγομιτζή, για «περισσότερη δουλειά και κοινή προσπάθεια με πνεύμα συνευθύνης και αποκέντρωσης, για να κάνουμε όλοι μαζί το κάτι παραπάνω».

Επιτροπές και Ομάδες Εργασίας

Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε, εντούτοις, η εισήγηση του Στ. Μιχιώτη, που πρότεινε τη συγκρότηση Μόνιμων Επιτροπών για τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής με τους εμπλεκόμενους στη λειτουργία των σχολικών μονάδων- Δήμος, Τεχνική Υπηρεσία, Γονείς, Αθλητικοί Σύλλογοι, Οικονομική Λειτουργία της Επιτροπής. Παράλληλα ο κ. Μιχιώτης πρότεινε τη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με συγκεκριμένη διάρκεια, για την αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων, όπως για παράδειγμα είναι το πλαίσιο παραχώρησης των σχολικών χώρων σε φορείς, η καταγραφή αναγκών στις σχολικές κτηριακές υποδομές, τα όρια των σχολικών μονάδων και οι διαδικασίες εσωτερικής λειτουργίας.