logo


Τέσσερις προσφυγές, κατά ισάριθμων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν από κοινού καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι δημοτικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία και Νέα Πνοή για το Διόνυσο.

Αυτό ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδυνή- Δευτέρα 24 Νοεμβρίου- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Ε.Π. Γ. Καλαφατέλης. Οι προσφυγές αφορούν στον τρόπο ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στις Σχολικές Επιτροπές και στο Νομικό Πρόσωπο ΕΣΤΙΑ  του Δήμου. Προσφυγή έχει επίσης κατατεθεί για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αφαιρεί την υπόθεση με το οικόπεδο της Δροσιάς από τους εξωτερικούς συνεργάτες-δικηγόρους, στους οποίους την είχε αναθέσει η απελθούσα Δημοτική Αρχή, και την αναθέτει στο νομικό σύμβουλο του Δήμου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και πέμπτη προσφυγή για τον τρόπο ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στο έτερο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ο ΘΕΣΠΙΣ.

Η παραπάνω ανακοίνωση του κ. Καλαφατέλη προδίκασε, όπως ήταν φυσικό, την αρνητική στάση των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας κατά την ψήφιση των θεμάτων στην Ημερήσια Διάταξη που αφορούσαν στην ΕΣΤΙΑ (ύψος τροφείων και έγκριση Προϋπολογισμού και ετήσιου προγράμματος δράσης).