logo


Ο Δήμος Διονύσου, ως εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Πράσινη Γέφυρα”, διοργανώνει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. Κεντρική Ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου (Λ. Κρυονερίου 3).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και όλων των ενδιαφερομένων προσώπων και ομάδων σχετικά με τα αποτελέσματα του έργου και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η συνάντηση στοχεύει στη διάχυση και προβολή των θετικών συνεπειών από την επιτυχή υλοποίηση της Πράξης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως οι υπόλοιποι εταίροι στην Πράσινη Γέφυρα είναι ο Δήμος Κηφισιάς, η δημοτική εταιρεία του Δήμου Διονύσου Εξέλιξη, το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Δήμητρα, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ατόμων Έδρα και η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Πρόοψις Α.Ε.

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Δήμου Η. Υφαντής, ο Πρόεδρος της Σύμπραξης και εκπρόσωπος της Έδρας Α. Οικονόμου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εξέλιξης Κ. Μεταξάς, ο Πρόεδρος του Προγράμματος Πρόοψις Μ. Ξανθόπουλος, η υπεύθυνη του Προγράμματος Δήμητρα Α. Δρανδάκη και εκπρόσωποι Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η Πράσινη Γέφυρα υλοποιείται στην πόλη μας από το 2012 στο πλαίσιο της Πράξης  με τίτλο  «ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ» η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο πλαίσιο του θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλουτου ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» κατηγορία παρέμβασης 1 «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», Δράση 3 «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.