logo


… Ή διαφορετικά, τι Τοπικό τι Δημοτικό Συμβούλιο: Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου, οι τοπικοί σύμβουλοι Μ. Κασαπάκης, Ν. Νικηφοράκης, Β. Μελετίου, Δ. Τσάμης και Γ. Καρυπίδης, μικρή ευκαιρία είχαν οι ίδιοι, όπως θα έπρεπε και όπως επιβάλλει ο ρόλος τους, να συζητήσουν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, πλήρως υποσκελισμένοι από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους Π. Ταουξή της Δημοτικής Αρχής και Γ. Καλαφατέλη και Γρ. Ίσσαρη της μείζονος μειοψηφίας, που «έκαναν παιχνίδι» μόνοι τους. Από κοντά και ο Χ. Παπαβασιλείου, πρώην δημοτικός σύμβουλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, που μάλιστα ενεπλάκη σε αντιπαράθεση υψηλών τόνων με την κ. Ταουξή.

Πιο συγκεκριμένα, και για τη διάνοιξη οδού και για τη χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς και  για την κατάληψη χώρου γύρω από τα περίπτερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προσέλθει με άποψη και προτάσεις, παραγκωνίζοντας τους συναδέλφους τους τοπικούς, που αρκούνταν στο να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν με τους προλαλίσαντες, και ακυρώνοντας στην πράξη το θεσμό.

Επιπλέον, οι νυν και ο πρώην σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας μετέφεραν στη συνεδρίαση του Τοπικού το κλίμα που συνήθως επικρατεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκοντας την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν ακόμη μια φορά, επειδή από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015- το οποίο, υπενθυμίζεται, είχε ήδη συζητηθεί επί 2ωρο στο Δ.Σ. τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου- απουσιάζουν, όπως είπαν, έργα ανάπτυξης για τον Άγ. Στέφανο.

Κρατούμε, τέλος, από την παραπάνω ατυχή διαδικασία  την επισήμανση του κ. Καλαφατέλη: «Τα Τοπικά Συμβούλια πρέπει ‘να σκάβουν’ στα προβλήματα». Ασφαλώς- και όχι να δίνουν εργολαβικά το σκάψιμο σε εξωτερικούς συνεργάτες.