logo


Μπορεί ο εκπρόσωπος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Κομνηνάκης να υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό και τη Στοχοθεσία του ΘΕΣΠΙ για το 2015 «σε μια χειρονομία καλής θέλησης» όπως είπε, εντούτοις πολλά ερωτηματικά έμειναν αναπάντητα και στη συγκεριμένη ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, αλλά και σ’ αυτήν που ακολούθησε αμέσως μετά, η οποία περιελάμβανε: Μερικά αιτήματα παραχώρησης αιθουσών σε συλλόγους και φορείς για εκδηλώσεις, τον τρόπο με τον οποίο ο ΘΕΣΠΙΣ προτίθεται να προσλάβει προσωπικό για να εξασφαλίσει τη λειτουργία των τμημάτων του, καθώς και το αίτημα για πληρωμή εργασιών και προμηθειών που ουδείς μπορούσε να επιβεβαιώσει αν έχουν- ή δεν έχουν- γίνει το Φεβρουάριο του 2014 επί των ημερών της προηγούμενης Διοίκησης, μια που τιμολόγιο ή άλλου είδους παραστατικό δεν έχει υπογραφεί κανένα, όπως υποστήριξε η Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Α. Στασινοπούλου. 

Περιμένοντας την αναμόρφωση

Προϋπολογισμό ανάγκης θα αποκαλούσε κάποιος το προσχέδιο που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μια που- όπως τόνισε επανειλημμένως η κ. Στασινοπούλου- καταρτίσθηκε υπό την πίεση της υποβολής και ελέγχου του από το Παρατηρητήριο και σύμφωνα με συγκεκριμένες οδηγίες από τους λογιστές. Όλες οι εκκρεμότητες, όπως υπογράμμισε η ίδια, θα λυθούν με την πρώτη αναμόρφωσή του, που υπολογίζεται στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Έτσι, στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε απουσιάζει παντελώς στοιχειώδης προγραμματισμός έργου, για το οποίο εξάλλου δεν εκλήθησαν να συνεισφέρουν με προτάσεις τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως από πολλούς επισημάνθηκε. Επιπλέον η ίδια η κατάρτισή του παρουσιάζει  κενά, όπως επεσήμανε ο παριστάμενος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης (σ.σ. Υπενθυμίζεται πως  η εν λόγω δημοτική παράταξη δεν εκπροσωπείται στα Διοκητικά Συμβούλια του ΘΕΣΠΙ και της ΕΣΤΙΑΣ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας των μελών της για μη ικανοποιητική εκπροσώπησή τους στα δυο Νομικά Πρόσωπα του Δήμου). «Απουσιάζουν τα ενταλθέντα και πληρωθέντα του 2014, καθώς και κάθε αναφορά σε απολογιστικλά στοιχεία», τόνισε ο πρώην Δήμαρχος.

Περίεργες καταστάσεις προμηθευτών

Μερικές σελίδες με λίστα εργασιών και προμηθειών – κόστους πάνω από 10.000 ευρώ- που έχουν γίνει από προμηθευτές του Δήμου το Φεβρουάριο του 2014, δημιούργησαν επιπλέον ερωτηματικά. Ουδείς γνώριζε με βεβαιότητα αν οι εργασίες έχουν γίνει, και σε ποιο βαθμό, και γιατί δεν είχαν κοπεί, όταν έπρεπε, τα αντίστοιχα τιμολόγια. Και ο μοναδικός άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει και εξήγηση και απάντηση  στα παραπάνω, ο πρώην Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ Ν. Καρυστινός, παραμένει απών από τις πρώτες αυτές κρίσιμες συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ να βαδίζουν στα τυφλά.

Ανεξήγητη μεταστροφή

Αν ο κανονισμός λειτουργίας του ΘΕΣΠΙ προβλέπει επακριβώς τη διαδικασία παραχώρησης μιας αίθουσας σε φορέα του Δήμου, κάνοντας μάλιστα τη διάκριση ανάμεσα σε σύλλογο και ιδιώτες και προβλέποντας ενοίκιο για τους δεύτερους, και αυτή η ρύθμιση κρίνεται ανεπαρκής, τότε πρέπει να διορθωθεί- πριν καταστρατηγηθεί στην πράξη. Αντίστροφη, όμως, πρακτική αποφάσισε να ακολουθήσει η Πρόεδρος του ΘΕΣΠΙ στην πρόσφατη συνεδρίαση: Σε αίτημα ιδιωτικής εταιρείας να της παραχωρηθεί το Πολιτιστικό Κρυονερίου για θεατρική παράσταση, η κ. Στασινοπούλου από την αρχή επικαλείτο τη ρύθμιση που ρητά προβλέπει ο κανονισμός λειτουργίας. Τι μεσολάβησε και μέσα στην επόμενη μισή ώρα έκανε στροφή 180 μοιρών και συνηγόρησε και η ίδια ως Πρόεδρος να παραχωρηθεί η αίθουσα δωρεάν;

Για την ιστορία να σημειωθεί πως οι άλλοι τρεις φορείς που ζήτησαν παραχώρηση αίθουσας για εκδηλώσεις τους ήταν οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι και ο Πολιτιστικός- Φυσιολατρικός Σύλλογος Δροσιάς (για μόνιμες δραστηριότητες) και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου για εκδήλωσή της το Δεκέμβριο.

Τη διπλή συνεδρίαση του ΘΕΣΠΙ παρακολούθησαν  επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Κριεμάδης (Ενωτική Πρωτοβουλία), Κ. Αυγέρη (Νέα Πνοή για το Διόνυσο) και Σπ. Σπηλιώτης (Δημοκρατική Ανατροπή).