logo


Σε εντατικό γύρο συναντήσεων και συζητήσεων, με στόχο το συντονισμό και την όσο το δυνατόν μαζικότερη αντίδραση στην εγκατάσταση των διοδίων στο Δήμο μας- και όχι μόνο- βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης.

Ειδικότερα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου συναντήθηκε με τους συναδέλφους του από την Κηφισιά Γ. Θωμάκο και Ωρωπό Θ. Ρούσση, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν η περιφερειακή συμβούλους Ι. Στεργίου, καθώς και εκπρόσωπος από το Κίνημα ενάντια στα Διόδια.

Σήμερα Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ο κ. Ζαμάνης συμμετείχε σε διαπαραταξιακή Επιτροπή για το ίδιο θέμα, στην οποία συμμετείχαν  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης, από τη Νέα Πνοή ο Γ. Φωτάκης, εκ μέρους της Δημοκρατικής Ανατροπής ο Σπ. Σπηλιώτης και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου.

Την προσεχή Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματισθεί νέα συνάντηση των τριών Δημάρχων, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και οι Αντιπεριφερειάρχες Π. Φιλίππου και Γ. Καραμέρος.

Στόχος των παραπάνω συναντήσεων η διαμόρφωση μετώπου μαζικής και συστηματικής αντίδρασης στην επαπειλούμενη εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων, και μάλιστα με κεντρικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών, οι οποίες περιλαμβάνουν ευρύτατη ενημέρωση, τοποθέτηση πανώ στις πόλεις, παράσταση κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν συζητηθεί το σχετικό θέμα, ακόμη και μαζική διαμαρτυρία και πορεία στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια συνάντηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου, για να εκδώσει μήνυμα το οποίο θα απευθύνεται προς τους δημότες, ενημερώνοντάς τους για το πρόβλημα και καλώντας τους σε συνεχή εγρήγορση.

Τέλος, έχει αποφασισθεί και η συγκρότηση εννεαμελούς διαδημοτικής Επιτροπής, με τρεις εκπροσώπους από κάθε Δήμο, η οποία σε στενή συνεργασία με το Κίνημα ενάντια στα Διόδια, θα συναποφασίσει τις επόμενες ενέργειες και κινητοποιήσεις και το χρονοδιάγραμμά τους.

Πάντως οι  όποιες κινήσεις αναμένεται να δρομολογηθούν περί τα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές του επόμενου χρόνου, αφού δηλαδή η Περιφέρεια απορρίψει- όπως έχει ήδη δεσμευθεί να πράξει- τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την εγκατάσταση των διοδίων.