logo


Τέσσερις ερωτήσεις- παρεμβάσεις κατέθεσε στην πρόσφατη (13/11) συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου ο Ν. Αντάπασης εκ μέρους της Νέας Πνοής για το Διόνυσο:

«Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων»

Την κατάπληξη του ίδιου αλλά και συνδημοτών εξέφρασε ο κ. Αντάπασης με αφορμή την τελευταία έρευνα της Οδού Διονύσου αναφορικά με τις αρμοδιότητες που οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων προτίθενται ή όχι να διεκδικήσουν από τη Διοίκηση του Δήμου. Με τις απαντήσεις των Προέδρων να δείχνουν πως είναι ικανοποιημένοι από τις αρμοδιότητες  που τους έχουν δοθεί μέχρι τώρα, ο κ. Αντάπασης υπενθύμισε στον Πρόεδρο του Τοπικού Τ. Μπάση τη σύσσωμη στο πρόσφατο παρελθόν εναντίωση όχι μόνο του Διονύσου αλλά και των άλλων 6 Δημοτικών Κοινοτήτων «στη συγκεντρωτική λογική τής τότε Δημοτικής Αρχής, ζητώντας την αποκέντρωση και άλλων αρμοδιοτήτων αλλά και πόρων, ώστε να προσεγγίσουμε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων, εκεί που αυτά δημιουργούνται, δηλαδή κοντά στο δημότη». Επεσήμανε επιπλέον πως αυτή η αποκέντρωση είναι δυνατή, μια που βάσει του καλλικρατικού νόμου δίνεται στις Δημοτικές Αρχές η σχετική διακριτική ευχέρεια.

Χαρακτηρίζοντας τη στάση του Προέδρου «υποτελή» ο κ. Αντάπασης ζήτησε να έρθει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου: «Σε αντίθετη περίπτωση η παράταξή μας Νέα Πνοή για το Διόνυσο σύντομα θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με επεξεργασμένη πρόταση- διεκδίκηση».

«Κοινός κανονισμός κοιμητηρίων»

Στο Διόνυσο 360 ευρώ και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες 60. Αυτά είναι τα τέλη εκταφής που σήμερα ισχύουν, αναδεικνύοντας άλλη μια άνιση μεταχείριση μεταξύ δημοτών της ίδιας πόλης. Αυτό επεσήμανε στη δεύτερη ερώτησή του ο τοπικός σύμβουλος της Νέας Πνοής, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Τοπικού Συμβουλίου προς τη Δημοτική Αρχή, ώστε και να αρθεί η παραπάνω αδικία αλλά και να υπάρξει ενιαίος κανονισμός λειτουργίας και ενιαία τέλη για όλα τα κοιμητήρια του Δήμου.

«Τα καυσόξυλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο»

Καταγγελίες συνδημοτών ότι υπάλληλοι του Δήμου κόβουν ξερά πεύκα σε κοινόχρηστους χώρους και τα μεταφέρουν στα σπίτια τους, μετέφερε ο κ. Αντάπασης στο Τοπικό Συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «απαράδεκτο», τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν γενικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες.

Και ζήτησε είτε τη συγκέντρωση αυτών των καυσόξυλων σε φυλασσόμενο

δημοτικό χώρο και την εν συνεχεία διάθεσή τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο είτε τη συνεννόηση με το Δασαρχείο, ώστε να δίδεται άδεια κοπής των ξερών πεύκων κατ’ ευθείαν από αυτούς τους συμπολίτες, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

«Αποκλεισμός από το Τεχνικό Πρόγραμμα»

Τη θέση του δημοτικού συμβούλου της Νέας Πνοής Γ. Φωτάκη, όταν συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2015, επανέλαβε ο κ. Αντάπασης, ζητώντας από το Τοπικό Συμβούλιο παράσταση προς τη Δημοτική Αρχή, ώσε να αρθεί και αυτή η αδικία σε βάρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου.