logo


Τα τέσσερα θέματα που ήταν στην Ημερήσια Διάταξη του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου χθες Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, αποτέλεσαν μόνο ένα μικρό κομμάτι από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και τον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε από τους συμμετέχοντες, στην πολυπληθέστερη τα τελευταία 4 χρόνια συνεδρίαση του Τοπικού. Σ’ αυτό συνετέλεσαν όσοι παρευρέθηκαν: Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδιας, που είναι και τοπικός Αντιδήμαρχος Διονύσου. Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου Β. Δαρδαμάνης. Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσουδερός. Ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο Γ. Φωτάκης. Και βέβαια τα μέλη του Τοπικού Τ. Μπάσης, Γ. Δανέζης, Ε. Φραντζή, Π. Οικονομάκου και Ν. Αντάπασης.

Οι παραπάνω, όλοι παλιοί κάτοικοι της Δημοτικής μας Κοινότητας, καταθέτοντας την εμπειρία τους περί την αυτοδιοίκηση, τη γνώση τους περί τη διοίκηση και την κοινή λογική, συνέβαλαν στην ανάπτυξη προβληματισμών αλλά και στη διαμόρφωση άλλης αντίληψης γι’ αυτό που (πρέπει να) είναι ο πρώτος -πρώτος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Τοπικό Συμβούλιο συζήτησε εκτός και εντός Ημερησίας Διατάξεως συνολικά 7 θέματα. Ανάμεσά τους η ετοιμότητα που πρέπει να αποκτήσει ο Δήμος ενόψει του χειμώνα που αναμένεται βαρύτατος. Ο παραγκωνισμός της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2015 που ψηφίσθηκε προ ημερών από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και οι παιδικές χαρές  που πρέπει να πιστοποιηθούν με προδιαγραφές ασφαλείας. Και βέβαια τα 4 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης (εντευκτήριο, προστατευτικά κάγκελα στην Αναγέννηση, ασφαλτόστρωση στη Μαγνησίας, ανακατασκευή του γεφυριού στη Ραπεντώσα).

Κοινός παρονομαστής στις παρεμβάσεις όλων, τοπικών και δημοτικών συμβούλων, η αναγκαιότητα εφαρμογής συγκεκριμένων διαδικασιών- «με πνεύμα συνεργασίας», τόνιζε ο Αντιδήμαρχος, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Ο ίδιος, υπενθυμίζεται, μόλις προ ολίγων ημερών, είχε στείλει έγγραφο προς όλους τους φορείς του Δήμου καταγράφοντας αναλυτικά τη διαδικασία που ο καθένας πρέπει να ακολουθήσει για τη διεκδίκηση έργων.

Ακριβής καταγραφή, προγραμματισμός, ιεράρχηση- αποσαφήνισε τις διαδικασίες, τόσο ο κ. Λυρούδιας όσο και ο έτερος μηχανικός κ. Φωτάκης, κινούμενοι και οι δύο στη λογική  «αν τηρηθούν οι διαδικασίες, τότε θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα».

Η ομόφωνη ψήφιση των θεμάτων από το Τοπικό Συμβούλιο ήταν το λιγότερο: Σημαντικότερη κρίνεται η αλλαγή στην προσέγγιση των θεμάτων της πόλης, που φαίνεται πως αρχίζει να καθιερώνεται, με τη σταδιακή εγκατάλειψη μεθόδων που στο παρελθόν και στο μικρό Διόνυσο έφερναν αποτέλεσμα- αλλά στον καλλικρατικό Δήμο μόνο ατελέσφορες αποδείχθηκαν μέχρι σήμερα.