logo


Την Τρίτη 18 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, με 8 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Στην εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να μην παραστεί και πάλι εκπρόσωπος της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, μια που με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της μειοψηφίας έχει καταγγείλει την πρακτική της Διοίκησης του Δήμου να ορίζει τις συνεδριάσεις τα πρωινά και σε ώρες απαγορευτικές για τους ενεργούς επαγγελματικά δημοτικούς συμβούλους.

 ΘΕΜΑ 1ο: «Έγκριση α) της δαπάνης και διάθεσης της πίστωσης και β) για τη κατεπείγουσα αναγκαιότητα προμήθειας ειδών παντοπωλείου και οπωρολαχανικών για το νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήμου ∆ιονύσου «Η ΕΣΤΙΑ» συνολικού προϋπολογισμού 14.000,00€».

ΘΕΜΑ 2ο: «Έγκριση πρακτικού του πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια Σάκων», συνολικού προϋπολογισμού 30.000,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%»

ΘΕΜΑ 3ο: «Έγκριση πρακτικού No1 για την «Προμήθεια ειδών οδοσήμανσης» κατακύρωση διαγωνισμού προϋπολογισμού €29.476,95».

ΘΕΜΑ 4ο: «Έγκριση πρακτικών πρόχειρου επαναληπτικού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «προμήθεια λογισμικού για τις ανάγκες της Τεχνικής Υπηρεσίας» για την ομάδα Α».

ΘΕΜΑ 5ο: Συμπληρωματική Επείγουσα Απευθείας Ανάθεση, Έγκριση ∆απάνης και ∆ιάθεση Πίστωσης για την Παροχή Υπηρεσίας Χωματουργικών Εργασιών για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Έντονης Βροχόπτωσης της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2014 στο ∆ήμο ∆ιονύσου».

ΘΕΜΑ 6ο: «Ενημερωτικό σημείωμα/Γνωμοδότηση περί άσκησης ή μη αίτησης ακύρωσης κατά της με αρ. 10 (θέμα 6ο)/25.8.14 απόφασης της Επιτρ. αρ. 152».

ΘΕΜΑ 7ο: «Ενημερωτικό σημείωμα/Γνωμοδότηση περί άσκησης ή μη αίτησης ακύρωσης κατά της με αρ. 8 (θέμα 2ο)/7.7.14 απόφασης της Επιτρ. αρ. 152».

ΘΕΜΑ 8ο: «Λογαριασμός εσόδων και εξόδων Σεπτεμβρίου 2014».

Από τα παραπάνω θέματα ξεχωρίζουν οι δυο γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας δια του νομικού συμβούλου Γ. Βασιλείου. Αφορούν και οι δύο στην πρόθεση του Δήμου να ασκήσει ή όχι ένδικα μέσα στις περιπτώσεις αγωγής εργαζομένων του Δήμου, που ζητούν οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, της άσκησης ή όχι ένδικων μέσων από πλευράς Δήμων όσον αφορά στις αγωγές εργαζομένων, έχει αποτελέσει αντικείμενο ειδικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που απειλεί με σειρά κυρώσεων δημάρχους και νομικούς συμβούλους ΟΤΑ αν με τη στάση τους συμβάλλουν σε μονιμοποιήσεις εργαζομένων.