logo


Με ενημερωτικό της σημείωμα προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, τις Σχολικές Επιτροπές, τους Συλλόγους Γονέων και τον τοπικό Τύπο, η Ένωση Γονέων αναφέρει σχετικά με το ζήτημα της παραχώρησης σχολικών χώρων σε φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ενώ παίρνει θέση και για το ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα με την παιδική χορωδία στο Κρυονέρι: 

Η Ένωση Γονέων έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα πολλές ερωτήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε σχολικά κτήρια από συλλόγους γονέων και φορέων.

Με την αφορμή αυτή για ακόμα μια φορά αναφέρουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων ότι κάθε δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του  Αρ. 5 του Ν.1894/90 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Αρ. 41 του Ν. 1566/85, σύμφωνα με την οποία οι δραστηριότητες είναι δωρεάν και κανένας μαθητής δεν μπορεί να αποκλειστεί για οικονομικά ή κοινωνικά κριτήρια.

Oι εκπρόσωποί μας  στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας καθώς και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας που έχουν εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων όλων των σχολείων που τους εκλέξαν.

Με αφορμή τη συγκρότηση των νέων Επιτροπών που προέκυψε  με την αλλαγή της νέας Δημοτικής Αρχής,  σας ενημερώνουμε ότι παραμένουν οι ορισμοί των εκπροσώπων που έχουμε ήδη ορίσει  έως τον Φεβρουάριο του 2015 που θα πραγματοποιηθούν νέες εκλογές.

Και είναι  ως εξής:

Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή κα Αντιγόνη Χατζηαθανασίου με αναπληρώτρια την κα Χαρά Ζερβουλάκου

Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή κα Όλγα Χαροκόπου με αναπληρώτρια την κα Βάνα Λιακέα

Δημοτική Επιτροπή Παιδείας κ. Βαλλιάνος Παντελής με αναπληρώτρια την κα Μάρω Ριτσατάκη

 Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε  σχετικά με το θέμα που  προέκυψε με την στάση του αντιπροσώπου μας κ Παντελή Βαλλιάνου στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΠ, σε ό,τι αφορά τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων για καλοκαιρινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης φορέων:                                                                                                                                                       Ο κ Βαλλιάνος ως εκπρόσωπος μας στην  ΔΕΠ ψήφισε σε όλα τα παραπάνω αιτήματα θετικά και χωρίς όρους. Σημειώνουμε ότι ανάμεσα σε αυτά τα αιτήματα που υπερψήφισε ήταν και το αίτημα παραχώρησης του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου από τον σύλλογο ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στον οποίο είναι πρόεδρος. Καθώς αυτή  η στάση  είναι αντίθετη με την  απόφαση της τακτικής  ΓΣ της Ένωσης Γονέων που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου 2013 σε ό,τι αφορά το θέμα των παραχωρήσεων των σχολικών χώρων και καλοκαιρινών δραστηριοτήτων φορέων, κλήθηκε να συμμετέχει στην 18η συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης με σκοπό αφενός μεν να εξηγήσει την συγκεκριμένη στάση του και αφετέρου να εκθέσει την μελλοντική στάση του.

Σε αυτήν την συνάντηση δήλωσε και καταγράφτηκε στα πρακτικά, ότι αν υπερψήφισε -πράξη αντίθετη  με τις δηλωμένες θέσεις της Ένωσης Γονέων που απορρέουν από την σχετική Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών μας -τις παραχωρήσεις των σχολικών χώρων για καλοκαιριές δραστηριότητες φορέων (ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του Συλλόγου που είναι πρόεδρος) το έπραξε χωρίς πρόθεση αλλά κατά λάθος και ότι από εδώ και πέρα θα ψηφίζει σε ό,τι αφορά το θέμα των παραχωρήσεων,  την ψηφισμένη από την Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Γονέων Απόφαση. Όπως επίσης δεσμεύτηκε ότι θα ψηφίζει και θα υπερασπίζεται στην εν λόγω επιτροπή σύμφωνα με  τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεις για κάθε θέμα που θα προκύπτει..

Ενημερώνουμε ότι στις συνεδριάσεις της Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής  οι εκπρόσωποί μας είχαν πάντα ενιαία στάση τηρώντας  με την ψήφο τους τις θέσεις της Ένωσης Γονέων .

Ευχόμαστε σε όλους τους  εκπροσώπους μας επιτυχία στο έργο τους, το ΔΣ θα είναι δίπλα τους σε ό,τι το χρειαστούν.