logo


Με καθυστέρηση ενός μηνός ψηφίσθηκαν στη χθεσινοβραδυνή (10/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα Διοικητικά Συμβούλια, οι Πρόεδροι και οι Αντιπρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών- Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε για πρώτη φορά εισαχθεί προς συζήτηση στις 7 Οκτωβρίου- όταν και τινάχθηκε στον αέρα, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, κάθε συναινετική διαδικασία, μια που με την τότε εισήγηση αποκλειόταν η εκπροσώπηση στις δημοτικές παρατάξεις της Δημοκρατικής Ανατροπής και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το γεγονός καταγγέλθηκε σε όλους τους τόνους και εντός και εκτός Συμβουλίου και παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι χθες το βράδυ.

Η νέα εισήγηση της Διοίκησης προέβλεπε εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, εντούτοις και στις δυο περιπτώσεις- και για την Αβάθμια και για την Β’βάθμια – ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία: Τόσο η μείζων μειοψηφία όσο και η Νέα Πνοή για το Διόνυσο διαφώνησαν στην επιλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, οι δικές τους προτάσεις δεν έγιναν δεκτές και καταψήφισαν, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε λευκό.

Μετά και τα παραπάνω Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’βάθμιας Εκπαίδευσης είναι ο Ν. Λαγομιτζής με Αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Π. Χρονόπουλο, ενώ Πρόεδρος της Β’βάθμιας η Κ. Γκιζελή με Αντιπρόεδρο τη Ρ. Μπέτση.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η πρόταση του επικεφαλής της Νέας Πνοής Π. Μπιτάκου να ορισθεί – και να ψηφισθεί ομόφωνα- Αντιπρόεδρος της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής  η μέχρι σήμερα πρόεδρος της Α’βάθμιας Λ. Μήλα, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς και της δουλειάς της. Η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και η κ. Μήλα παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος της Νέας Πνοής.

Με σημερινή (Τρίτη 11 Νοεμβρίου) ανάρτηση στο facebook ο νέος Πρόεδρος της Α’βάθμιας ευχαριστεί τη Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, υπόσχεται «ομαδοσυνεργαστικό πνεύμα» και δίνει πλήρη βιογραφικά στοιχεία:

Να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Διονύσου, τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή που μου επεφύλαξαν, επιλέγοντάς με Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του καλλικρατικού Δήμου Διονύσου, ως ενεργό πολίτη της περιοχής μας.

Έχοντας 14ετή προϋπηρεσία στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση, έχοντας υπηρετήσει στην ΚΥ του υπουργείου Παιδείας και ένεκα της προϋπάρχουσας συνδικαλιστικής μου δράσης, για την οποία οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίμησαν δια της ψήφου τους ως πρώτο στην προτίμησή τους στην περιοχή ευθύνης του Δήμου μας, αναθέτοντάς μου μάλιστα καθήκοντα αντιπροέδρου, γεν. γραμματέα στον τοπικό σύλλογο Δ/Ν και αντιπροσώπου στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας επί σειρά ετών, και πλέον με την ιδιότητά μου ως μάχιμου δικηγόρου, ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα, πάντα με ομαδοσυνεργατικό πνεύμα και διάθεση.

Η ευθύνη συνεπώς είναι μεγάλη, ακόμα μεγαλύτερο είναι όμως το χρέος έναντι των πολιτών, μαθητών κι εκπαιδευτικών του Δήμου μας, να διαχειριστούμε όλο το ΔΣ της επιτροπής μαζί, μακριά από μικροπαραταξιακές λογικές, τα πενιχρά οικονομικά μας μέσα, ελπίζοντας πως με συνεργασία, χωρίς ιδεοληψίες και πάντα με γνώμονα την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου να καταφέρουμε να το πάμε «λίγο ψηλότερα».

Ένα θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε, πως ο μοναδικός χαμένος αγώνας, είναι αυτός που δε δόθηκε.

Συγχαίρω και τα λοιπά επιλεγέντα μέλη του σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας, όπως επίσης κι αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κι εύχομαι εις άπαντες να είναι «σιδεροκέφαλοι».