logo


Με ξεχωριστές επιστολές τους προς το Διευθυντή της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Α. Αττικής Στ. Καπέλλα, οι Σύλλογοι Γονέων στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Διονύσου, διαμαρτύρονται έντονα για τα τεράστια εκπαιδευτικά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία των παιδιών τους, δυο κιόλας μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ας σημειωθεί εδώ πως οι Σύλλογοι τις επιστολές τους τις κοινοποιούν επίσης σε μια σειρά φορέων, ανάμεσά τους στο Δήμαρχο Διονύσου και την Ένωση Γονέων, αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας παράλληλα την άνιση μάχη που δίνουν τα παιδιά των δημοσίων σχολείων έναντι των συμμαθητών τους από τα ιδιωτικά, στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

Ημ/νία 21.10.2014

Α.π.70/2014 

 

Θέμα:   Κάλυψη κενών διδακτικών ωρών Γυμνασίου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου»

Κύριε Καπέλλα,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» απευθύνεται σε εσάς προκειμένου να σας ζητήσει την άμεση κάλυψη όλων των κενών διδακτικών ωρών. Βρισκόμαστε μερικές ημέρες πριν από την ολοκλήρωση Οκτωβρίου, του δεύτερου μήνα της σχολικής χρονιάς, και τα παιδιά όλων των τάξεων ακόμα δεν έχουν κανονικό πρόγραμμα. Το Γυμνάσιο υπολειτουργεί με 4ωρα και 5ωρα, δημιουργώντας κενά στην εκπαιδευτική διαδρομή των παιδιών που δύσκολα θα καλυφθεί.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπολείπονται 6 ώρες στην Γεωγραφία, 11 στην Τεχνολογία, 3 στην Πληροφορική, 3 στις Βιωματικές Δράσεις, 1 ώρα στο μάθημα της Χημείας, ακόμα 14 ώρες στα θρησκευτικά και 8 ώρες στο μάθημα της Βιολογίας. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και 18 ώρες φιλολογικών μαθημάτων εξαιτίας ατυχήματος της φιλολόγου. Χρειάζεται λοιπόν άμεση τοποθέτηση καθηγητών ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονική λειτουργία του σχολείου και να καλυφθεί το συνολικό κενό των 64 ωρών, και όχι ημίμετρα όπως η τοποθέτηση ενός θεολόγου που κάνει μόλις 4 ώρες μάθημα.

Δυστυχώς τις ανάγκες του Γυμνασίου Διονύσου τις γνωρίζατε πολύ πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα έπρεπε να έχετε φροντίσει για την ορθή και έγκαιρη κάλυψη με καθηγητές ώστε να μην υστερούν τα παιδιά μας σε εκπαιδευτικό επίπεδο έναντι άλλων σχολείων και φυσικά να μην υπάρχει η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί σήμερα στις οικογένειες.

Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο, δεδομένου ότι του χρόνου θα κληθούν να παρακολουθήσουν το Νέο Λύκειο και να διεκδικήσουν μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με ελλιπείς γνώσεις από το Γυμνάσιο.

Κύριε Καπέλλα, 

Οι γονείς των παιδιών ζητούν άμεση παρέμβαση και λύση στο πρόβλημα του Γυμνασίου Διονύσου με τοποθέτηση καθηγητών που θα καλύψουν ολοκληρωμένα τα κενά που υπάρχουν. Βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημά μας είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Η Πρόεδρος: Καλλιόπη Οικονομάκου- Ευαγγελοπούλου

Ο Γραμματέας: Κωστής Παπαρούνης

*****

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ

                                                                                  Διόνυσος, 10.11.2014                                                                                                            

Θέμα :   Κάλυψη κενών   διδακτικών   ωρών   Γενικού   Λυκείου   Διονύσου  «ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ»

Κύριε Καπέλλα,

      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Διονύσου «Φώτης Κόντογλου» θα ήθελε να σας επισημάνει ότι το σχολείο μας έχει ακόμα και σήμερα κενά σε διδακτικές ώρες. Όπως πολύ καλά ξέρετε αν και βρισκόμαστε στις αρχές του Νοέμβρη υπάρχουν πολλά κενά και τα παιδιά δεν έχουν ακόμη κανονικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να υστερούν σε εκπαιδευτικό επίπεδο έναντι άλλων σχολείων και να δημιουργείται καθημερινά πρόβλημα σε αυτά και στις οικογένειές τους.

      Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μας υπολείπονται 7 ώρες Μαθηματικών, 6 ώρες Θρησκευτικών και 7 ώρες πληροφορικής εκ των οποίων 3 ώρες ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ και 4 ώρες για τις άλλες τάξεις.

        Οι κενές ώρες ήταν γνωστές από την αρχή της χρονιάς και ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχετε τακτοποιήσει τα κενά με καθηγητές ειδικά για το «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» που τόσο πολύ διαφημίζετε.

 ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΗ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

          Αυτό που ζητούν ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ είναι η ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ του σχολείου μας. Για αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς ελπίζοντας να δώσετε άμεσα λύση και  ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ που υπάρχουν.

          Στη διάθεσή σας,

ΓΙΑ   ΤΟ    Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΒΙΚΥ ΤΣΑΓΚΑΡΗ  – ΣΑΡΡΗ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΒΛΑΧΟΣ