logo


Συνεδρίασε χθες Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο, με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Η. Υφαντή η Επιτροπή από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. Όπως είχε από χθες δημοσιεύσει η Οδός Διονύσου, εκπρόσωπος της Διοίκησης είναι η Π. Ταουξή, της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ο Ι. Αμπαρτζίδης, της Νέας Πνοής για το Διόνυσο ο Μ. Λουκάτος και της Δημοκρατικής Ανατροπής ο Μ. Ουρανός. Η Λαϊκή Συσπείρωση, διαφωνώντας με το θεσμό, δεν συμμετέχει.

Οι παραπάνω αποφάσισαν να στείλουν έγγραφο στις Δημοτικές Κοινότητες μέσω των Τοπικών Συμβουλίων τους, ώστε να υπάρξει ενημέρωση και καταγραφή των φορέων που δραστηριοποιούνται σε κάθε μία, και με προθεσμία 10 ημερών από την παραλαβή του εγγράφου.

Παράλληλα θα αναρτηθεί ανοιχτή πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους φορείς στην ιστοσελίδα του Δήμου με προθεσμία ανταπόκρισης τις 15 ημέρες.

Προβληματισμός, τέλος, υπήρξε για τον αριθμό των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, μια που σύμφωνα με τον Κανονισμό της, όπως έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ,) η Επιτροπή μπορεί να αποτελείται από 25 μέχρι και 50 μέλη, κάτι που πάντως θα εξεταστεί σε επόμενη φάση.