logo


Με 15 μέλη που ανταποκρίθηκαν στο πρώτο κάλεσμα για την ίδρυση Συλλόγου Μηχανικών στην πόλη μας, ο πρωτεργάτης της ιδέας Κ. Κουριδάκης ενημερώνει για την πορεία της διαδικασίας που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου με την ιδρυτική συνάντηση των μελών:

Πρόσκληση- Κάλεσμα για τη δημιουργία

Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Διονύσου (Σ.Δ.Μ.Δ.Δ.)

                                                                                                2  Νοεμβρίου 2014

Σε συνέχεια του πρώτου καλέσματος  με σκοπό την δημιουργία Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δ. Διονύσου, ενημερώνω για την  μέχρι τώρα  πορεία:

  • Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί 15 μέλη διαφόρων ειδικοτήτων.
  •  Έχει ξεκινήσει  με αργά βήματα ενημέρωση των   μηχανικών  της περιοχής.
  • Σύντομα θα ολοκληρωθεί  η πρώτη φάση εγγραφής των ιδρυτικών μελών προκειμένου να προχωρήσουμε στην ίδρυση του συλλόγου.
  • Στην φάση αυτή πρέπει να οργανωθεί η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των   ιδρυτικών μελών, για την ανταλλαγή απόψεων και την δημιουργία του καταστατικού και οι απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες για την επίσημη ίδρυση του.
  • Μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα οργανωθεί η ιδρυτική μας συνάντηση.

Η έλλειψη χρόνου, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα απαξίωσης των πάντων και ο εγωκεντρισμός, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση   να σταθούν εμπόδια στην ίδρυση του συλλόγου.  Οι σκοποί του δεν είναι συνδικαλιστικοί, ούτε εφαλτήριο για άλλους σκοπούς. Οι  δράσεις που μπορεί να αναπτύξει, αφορούν τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, απευθύνονται στους νέους, στους εργαζόμενους στον δημόσιο και στο ιδιωτικό τομέα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους άνεργους, στους συνταξιούχους. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε στην καταγραφή των προβλημάτων, στον τρόπο επίλυσής τους και στην συλλογική αντιμετώπισή τους. Η ευαισθητοποίηση, η αφύπνιση και η δράση οδηγούν στην αλληλεγγύη, την ανάπτυξη και την πρόοδο. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε μέχρι τώρα να επενδύσουμε στην προσφορά και στην ιδέα του «ενεργού κοινωνικά μηχανικού».

Προσωπικά πιστεύω ότι το  «σινάφι» μας έχει κοινωνική ευθύνη, πρέπει να έχει επαγγελματική κοινωνική δράση και να δείξει αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα. Μέσα από μία συλλογική προσπάθεια, μακριά από κομματικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

                                                                        Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

                                                                  Κωστής Δ. Κουριδάκης

                                                                  Πολιτικός Μηχανικός

 Επικοινωνία: 2106819053, 6932485445