logo


Δεν ήταν και λίγα τα αιτήματα ή οι ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή από τις παρατάξεις της μειοψηφίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, με κοινό σε όλες την παραχώρηση γραφείων και γραμματειακής υποστήριξης, ώστε και να μην είναι επαίτες των χώρων στις Δημοτικές Κοινότητες αλλά και να ασκούν αποτελεσματικά το έργο τους. Αναλυτικότερα:

Με 5 – «προς το παρόν και βλέπουμε»- ερωτήματα και αιτήματα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ξεκίνησε ο «βομβαρδισμός» προς τη Διοίκηση. Εκτός από την παραχώρηση των γραφείων, ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης  κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσει σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης γύρω από το Κόκκινο Χωράφι που αφορούσε σ την αναγνώριση κυριότητας, σχετικά με τις μετακινήσεις υπαλλήλων που έχουν δημιουργήσει αναστάτωση στις Υπηρεσίες, αλλά και  σχετικά με την παραχώρηση σχολικών και αθλητικών χώρων, θέμα που απασχολεί πρακτικά όλους τους συλλόγους και φορείς της πόλης.

Τη σκυτάλη στον αγώνα των ερωτήσεων- αιτημάτων  πήρε, στη συνέχεια ο Π. Μπιτάκος από τη Νέα Πνοή για το Διόνυσο, αναφορικά με το Δημοτικό Σπουδαστήριο, ζητώντας από τη Διοίκηση να μεθοδεύσει τον ορισμό Επιτροπών και Κανονισμού Λειτουργίας του. Επόμενη υπενθύμιση του κ. Μπιτάκου αφορούσε στους θεσμούς που καθιέρωσε ο Καλλικρατικός νόμος και έχουν ξεχασθεί στην πόλη μας: Επιτροπή Διαβούλευσης και Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Πρότεινε ακόμη η Νέα Πνοή, με αφορμή την περίπτωση συνδημότη με μεγάλο χρέος σε λογαριασμούς ύδρευσης λόγω τεράστιων οικονομικών δυσκολιών, τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης που από κοινού θα αντιμετωπίζει τα κοινωνικά προβλήματα στην πόλη. Ενώ, εκτός από  τα γραφεία των παρατάξεων και τις μετακινήσεις  των υπαλλήλων, ο κ. Μπιτάκος υπενθύμισε και την «εκκρεμότητα» στη συγκρότηση των Σχολικών Επιτροπών, η οποία απουσίαζε από τη θεματολογία του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα γραφεία και οι μετακινήσεις των υπαλλήλων απασχολούσαν και τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, η οποία επιπροσθέτως- δια του επικεφαλής της Γ. Ζυγούνα– πρότεινε και πάλι τη διεξαγωγή δύο θεματικών συνεδριάσεων του Συμβουλίου για ζητήματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στο άμεσο μέλλον: Παιδεία και Απορρίμματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος για τα παραπάνω κινήθηκε και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου, προσθέτοντας την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων, που θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή για τις 15.000 απολύσεις που απαιτεί η Τρόικα.

… Και οι απαντήσεις

Από τις απαντήσεις του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη στα παραπάνω ερωτήματα- αιτήματα προέκυψαν τα εξής:

*Σύντομα θα δοθούν στις παρατάξεις γραφεία

*Ήδη αναμένεται να διανεμηθεί στους Συλλόγους απόφαση Δημάρχου με τα σχετικά παραχωρητήρια για τους σχολικούς και τους αθλητικούς χώρους

*Οι υπάλληλοι μετακινήθηκαν με μοναδικό κριτήριο την ορθότερη λειτουργία των Υπηρεσιών, αλλά θα αποκατασταθεί όποια τυχόν αδικία. Στόχος οι εργαζόμενοι να απασχολούνται ακριβώς στο αντικείμενο για το οποίο  προσελήφθησαν

*Όσο για τα χρέη στην ύδρευση, έχουν ειδοποιηθεί όσοι καταναλωτές χρωστούν λογαριασμούς άνω των πέντε χρόνων, προκειμένου να μην υπάρξει διαιώνιση των τεράστιων οφειλών. Εφόσον βέβαια δηλώνεται αδυναμία πληρωμής, εξετάζεται κατά περίπτωση