logo


Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προβλέπεται η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, με τέσσερα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη: 

ΘΕΜΑ 1ο: Χαμηλός Κοινοτικός φωτισμός περιοχής Αμυγδαλέζας.

ΘΕΜΑ 2ο: Δωρεά οικοπέδων επί της οδού Βάγιας για κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, για ανάγκη Αθλοπαιδιών και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

ΘΕΜΑ 3ο: Δωρεά οικοπέδου στη θέση Κίτσανι για ανέγερση σχολικών εκπαιδευτηρίων.

ΘΕΜΑ 4ο: Εύρεση οικοπέδου για Δημοτικό πάρκινγκ πλησίον της Πλατείας Σταμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως το θέμα με το οικόπεδο στη θέση Κίτσανι, στην Αμυγδαλέζα, έχει συζητηθεί και πάλι από το Τοπικό Συμβούλιο της Σταμάτας το Μάρτιο του 2011. Ομόφωνα τα μέλη είχαν τότε αποφασίσει να παραχωρήσουν στον ΟΣΚ την έκταση των 35-40 στρεμμάτων, που ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί σχολικό συγκρότημα όλων των βαθμίδων, από Παιδικό Σταθμό μέχρι Λύκειο. Επιπλέον και λόγω της μεγάλης έκτασης, να περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ, 5χ5, βόλλεϋ, ποδόσφαιρου και τέννις, κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο.

Η απόφαση είχε διαβιβασθεί στις Υπηρεσίες του Δήμου, αλλά απάντηση δεν δόθηκε ποτέ καμία.

Όσον αφορά στην άλλη δωρεά επί της οδού Βάγιας, πρόκειται για τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 2,5 περίπου στρεμμάτων εντός Σχεδίου, που σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου του Τ.Σ. Β. Πέππα, μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση δημοτικού κλειστού Γυμναστηρίου, που θα απευθύνεται στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία του Δήμου Διονύσου.

Όσον αφορά στο δημοτικό πάρκινγκ, τέλος, αναζητείται και έχουν γίνει σχετικές έρευνες για τον εντοπισμό έκτασης κοντά στην κεντρική πλατεία, που θα μπορούσε να χρησιμοποηθεί ως χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των πελατών στις ταβέρνες «ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της άναρχης στάθμευσης το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην διεξαγωγή της κυκλοφορίας και τη διέλευση των πεζών».