logo


Με 22 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 29 Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρώτο θέμα, αυτό που με υπογραφές τους έχουν ζητήσει όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας και αφορά στο οικόπεδο της Δροσιάς που η Διοίκηση Πασιπουλαρίδη- προ Καλλικράτη- είχε αγοράσει από μη ιδιοκτήτη, όπως εν συνεχεία αποδείχθηκε. Το θέμα έρχεται με εισήγηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη, με την οποία ζητείται ο εκ νέου ορισμός εξωτερικού δικηγόρου για το χειρισμό της υπόθεσης, κάτι που η Οικονομική Επιτροπή με πρόσφατη απόφασή της είχε απορρίψει, τροποποιώντας σχετική παλαιότερη απόφαση.

Δεύτερο στη σειρά η λήψη απόφασης για την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγ. Στέφανο. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σχετική εισήγηση τονίζεται ότι στη μελέτη του Υπουργείου δεν αναφέρονται πουθενά οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις από την τοποθέτηση διοδίων, που θα εκτρέψουν την κίνηση μέσα από περιοχές όπως ο Δήμος μας και ο Δήμος Κηφισιάς ώστε οι οδηγοί να μην πληρώνουν διόδια. Δεν αναφέρονται επίσης ούτε καν  οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από αυτές τις εκτροπές της κίνησης.

Θα συζητηθούν επίσης ο ορισμός εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας καθώς και ο ορισμός Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Συζήτηση επί του 1ου θέματος της αίτησης της μειοψηφίας με αριθ. πρωτ. 33447/17-10-2014.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης σχετικά με τη μη τοποθέτηση πλευρικών διοδίων Αγ. Στεφάνου του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ-Τμήμα «Μεταμόρφωση-Υλίκη κι επιπτώσεις στο Δήμο Διονύσου».

ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση της αριθ. 83/14-10-2014 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Ν.Α.Π. Ο ΘΕΣΠΙΣ με θέμα « Β’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού ο.ε. 2014».

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση διενέργειας της εργασίας Μαγνητοφώνηση, απομαγνητοφώνηση βιβλιοδεσία και αναπαραγωγή των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

ΘΕΜΑ 5ο: Διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων, σύμφωνα με το ΠΔ 116/2004.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2014 ( αρθ. Πρωτ 33130/15-10-2014).

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμηθειών και Παροχής Υπηρεσιών Έτους 2014 ( αριθ. πρωτ.33606/20-10-2014).

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. (τακτοποιητικού) του έργου «τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Ανάπλαση κόμβου επί των οδών Κοραή- Καΐρη-Κυδωνιών με τη δημιουργία νησίδας πρασίνου και βελτίωση προσβασιμότητας Δ.Κ. Διονύσου».

ΘΕΜΑ 11ο: Ορισμός εκπροσώπων στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας ‘’Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη Δήμου Διονύσου κατόπιν έγκρισης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών/ΕΦΔ Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

ΘΕΜΑ 13ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 14ο: Εισήγηση για την προμήθεια υπηρεσιών έκδοσης / εκτύπωσης, εμφακέλωσης και αποστολής ταχυδρομικών αντικειμένων (υβριδικό ταχυδρομείο και ταχυδρομικά τέλη).

ΘΕΜΑ 15ο: Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

ΘΕΜΑ 16ο: Συγκρότηση Επιτροπής σφράγισης όλων των καταστημάτων και επιχειρήσεων δικαιοδοσίας του Δήμου μας.

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στην πρόταση που θα υποβληθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο «LIFE ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο υποπρόγραμμα  “Περιβάλλον και Αποδοτικότητα των πόρων” από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με θέμα την επίδειξη και λειτουργία ενός πρότυπου συστήματος για την ξεχωριστή συλλογή των οικιακών διατροφικών αποβλήτων.

ΘΕΜΑ 18ο: Παραχώρηση οικογενειακών τάφων στο Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 19ο: Εφαρμογή των άρθρων 18, 22 & 23 του Κανονισμού Κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς.

ΘΕΜΑ 20ό: Παραχώρηση τάφων στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 21ο: Παραχώρηση τάφου στον Ιερέα Ρουστάνη Αθανάσιο.

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση συμμετοχής υπαλλήλων σε ημερίδα για την παρουσίαση της εφαρμογής της διαδικασίας για το Εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).