logo


Δυο ενεργοί δημότες και καταξιωμένοι επαγγελματίες, ο Κωστής Κουριδάκης από την Άνοιξη και ο Δημήτρης Ζαρρής από τον Άγ. Στέφανο,  πήραν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ίδρυση Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Διονύσου (Σ.Δ.Μ.Δ.Δ.).  Όραμά τους, ο Σύλλογος αυτός να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην αναβάθμιση του ρόλου του μηχανικού. Παράλληλα, όπως τονίζουν στην πρόσκληση προς τους συναδέλφους τους, μπορεί με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες να συμβάλει στην δημιουργία θεμάτων για εργασία, έρευνα και απασχόληση. Επίσης ο συλλογικός φορέας των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δήμου Διονύσου (μέλη του ΤΕΕ) θα μπορούσε να είναι, έστω και άτυπα, ο Τεχνικός Σύμβουλος της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας και να επικουρεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στα πλείστα προβλήματα τεχνικής φύσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι πολίτες του.

Γιατί όπως αναφέρεται στην Πρόσκληση- Κάλεσμα: Κατά το «ηθοποιός σημαίνει φως», Mηχανικός σημαίνει πως. “Πως οραματίζεται, πως σχεδιάζεται, πως δημιουργείται, πως φαίνεται, πως λειτουργεί, πως λύνεται, πως προστατεύεται…”

Πρόσκληση- Κάλεσμα για τη δημιουργία

Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Διονύσου (Σ.Δ.Μ.Δ.Δ.)

19 Οκτώβρη 2014

Είχα σκεφτεί πολλές φορές μέσα στα σχεδόν 20 χρόνια που κατοικώ στην Άνοιξη να συμβάλλω μαζί με άλλους συναδέλφους να δημιουργηθεί ένας σύλλογος μηχανικών της περιοχής μας. Οι εποχές της τεχνητής ευημερίας και η συνεπακόλουθη έλλειψη χρόνου δεν βοήθησε στην υλοποίηση αυτής της σκέψης. Η ταχύτητα της ζωής μας οδηγεί πολλές φορές σε μοναχικούς δρόμους. Νομίζω όμως ότι τώρα οι συνθήκες είναι πιο κατάλληλες από ποτέ ώστε να σκεφτούμε συλλογικά και όχι ατομικά.

Κατά το «ηθοποιός σημαίνει φως», μηχανικός σημαίνει πως. Πως οραματίζεται, πως σχεδιάζεται, πως δημιουργείται, πως φαίνεται, πως λειτουργεί, πως λύνεται, πως προστατεύεται, πως…, πολλά είναι τα πως που μπορούμε να συμπληρώσουμε.

Η λέξη Μηχανικός προέκυψε από την αρχαία «μηχανεύω», δηλαδή βρίσκω λύσεις, επιλύω προβλήματα, ξεπερνάω εμπόδια και δυσκολίες. Το σημαντικό με την δουλειά μας είναι το πως επεμβαίνουμε στην φύση, στον πολιτισμό, στην τέχνη, στην επιστήμη και στη γνώση, στην καθημερινή ζωή.

Η συλλογική μνήμη είναι αυτή που μας θυμίζει ότι τα όποια προβλήματα απαιτούν συλλογική αντιμετώπιση και προσπάθεια. Ο τόπος μας, ειδικά αυτή την εποχή, απαιτεί αλληλεγγύη και συσπείρωση. Ο συλλογικός ρόλος των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δήμου μας μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την αναβάθμιση του ρόλου του μηχανικού. Παράλληλα μπορεί με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες να συμβάλει στην δημιουργία θεμάτων για εργασία, έρευνα και απασχόληση. Επίσης ο συλλογικός φορέας των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δήμου Διονύσου (μέλη του ΤΕΕ) θα μπορούσε να είναι, έστω και άτυπα, ο Τεχνικός Σύμβουλος της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής του Δήμου μας και να επικουρεί τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις Τεχνικές υπηρεσίες, στα πλείστα προβλήματα τεχνικής φύσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και οι πολίτες του.

Με αυτές τις λίγες απλές σκέψεις αλλά και την πεποίθηση της αναγκαιότητας δημιουργίας του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Δήμου Διονύσου (Σ.Δ.Μ.Δ.Δ.), καλούμε, προσκαλούμε να ενώσουμε τις γνώσεις μας, τις σκέψεις μας, τις εμπειρίες μας, τα οράματά μας, την θέλησή μας να δημιουργήσουμε αυτόν τον σύλλογο. Απευθυνόμαστε σε όλο το φάσμα των ειδικοτήτων των μηχανικών, ανεξάρτητα από τον χώρο που δραστηριοποιούνται (Δημόσιο, ιδιωτικό, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι). Ανοίγουμε κατάλογο ιδρυτικών μελών οι οποίοι αφενός να είναι μέλη του ΤΕΕ και αφετέρου να είναι δημότες Διονύσου (εναλλακτικά να δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου Διονύσου) ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες επίσημης ίδρυσης του Συλλόγου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Κωστής Δ. Κουριδάκης

Πολιτικός Μηχανικός

Τηλέφωνα επικοινωνίας για όποιον ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε αυτή την  αξιόλογη προσπάθεια: Κωστής Κουριδάκης 6932485445 και Δημήτρης Ζαρρής: 6972623194.