logo


Αναλυτική ενημέρωση για τη χθεσινή- Κυριακή 19 Οκτωβρίου- Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου, δίνει το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Την Κυριακή 19/10/2014 έγινε η Γενική Συνέλευση των μελών της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου στο Πολιτιστικό της Δροσιάς. Στον διάλογο που αναπτύχθηκε δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην αναγκαιότητα στελέχωσης των ομάδων εργασίας που δραστηριοποιούνται από τον περασμένο Ιούνιο και σκοπό έχουν την υποστήριξη των αιρετών σε όλες τις βαθμίδες και την διαμόρφωση των θέσεων της παράταξης  με τις εξής θεματικές ενότητες:

Οικονομικών

Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού,

Μηχανικών (τεχνικών έργων, καθημερινότητας) και Περιβάλλοντος,

Κοινωνικών Δομών

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζητήθηκαν τα οργανωτικά θέματα της παράταξης,  ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των μελών, οι πόροι  της παράταξης και η αναγκαιότητα για μια μικρή οικονομική συνεισφορά σε εθελοντική βάση που να μην συνδέεται όμως με την ιδιότητα του μέλους.

Η Γενική  Συνέλευση  αποφάσισε:

  • Να εκλεγεί νέα Συντονιστική Επιτροπή
  • Η νέα συντονιστική επιτροπή θα αποτελείται από 13 μέλη και τους αναπληρωματικούς.
  • Θα συμμετέχουν εξ οφίτσιο ο επικεφαλής (Γ. Ζυγούνας) (εκ περιτροπής με τον έτερο δημοτικό μας σύμβουλο Σπ. Σπηλιώτη) και οι τρεις εκλεγμένοι στα τοπικά της Άνοιξης (Χ. Μανώλογλου), της Δροσιάς (Μ. Τεχλικίδης ) και του Κρυονερίου (Αντ. Χατζηαθανασίου).
  • Εκλογή θα γίνει για τις επόμενες 9 θέσεις της Συντονιστικής Επιτροπής (στις οποίες θα υπάρχει γεωγραφική εκπροσώπηση από όλες τις δημοτικές ενότητες)
  • Το ψηφοδέλτιο θα «κλείσει» την Τρίτη 21/10/14 το βράδυ
  • Εκλέχτηκε τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και την διεξαγωγή της ψηφοφορίας που θα λάβει χώρα στο εστιατόριο Πευκάκια στην Δροσιά (Αργοναυτών Κομνηνών 13) την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/10/2014 μεταξύ 17:00-20:00. Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν έχουν τα μέλη της Δ.Α.ΔΙΟΝ.

Τέλος για την ενεργοποίηση και την συμμετοχή των μελών της παράταξης στις ομάδες εργασίας παρακαλούμε να δηλωθεί συμμετοχή σε αυτές είτε με mail στο   dadion.2014@gmail.com  με την ένδειξη ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ είτε με δήλωση διαθεσιμότητας  την Τετάρτη κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε επίσης ενημέρωση :

1ον : από τον επικεφαλής Γιώργο Ζυγούνα ο οποίος  με καυστικό τρόπο  μίλησε για την  ανακολουθία αυτών που είχαν εξαγγείλει προεκλογικά οι Ανοιχτοί Ορίζοντες και αυτού που στα δύο πρώτα δημοτικά συμβούλια παρακολουθήσαμε. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η ενημέρωση του Σ. Σπηλιώτη.

2ον: από τους  εκπροσώπους  μας στα τοπικά του Κρυονερίου, της Δροσιάς και της Άνοιξης. Όλοι διαπίστωσαν ότι δεν έχουν δοθεί αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια και ενώ στο Κρυονέρι το συμβούλιο παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες (έγινε μια μικρή λαϊκή συνέλευση, είπε χαρακτηριστικά η Αντιγόνη Χατζηαθανασίου) στα άλλα δύο οι συνεδριάσεις έγιναν βιαστικά  και μάλιστα στην Άνοιξη επειδή δεν παρίστατο καν γραμματέας,  αμφισβητείται και η νομιμότητα της συνεδρίασης.

3ον: από τους  εκπροσώπους  μας  στον ΘΕΣΠΙ (Ελ. Ρουφάνη) και στην ΕΣΤΙΑ (Ρ. Πανουργιά). Και από τις δύο τέθηκε η αναγκαιότητα  της ενεργοποίησης  των ομάδων που θα υποστηρίζουν το έργο των εκπροσώπων μας, μια που δεν συμμετέχουν  σε αυτά σαν πρόσωπα αλλά σαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου και θα πρέπει να εκφράζουν τις  θέσεις και τις απόψεις της.