logo


Ημέρα ενδοπαραταξιακών διαδικασιών η Κυριακή 19 Οκτωβρίου, μια που την ίδια ώρα που γινόταν στην Άνοιξη η Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου Διοίκησης της Συμμαχίας για τον Πολίτη, στη Δροσιά η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου πραγματοποιούσε τη Γενική της Συνέλευση, με την παρουσία 45 περίπου μελών και φίλων της παράταξης.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έγινε απολογισμός δράσης της ΔΑΔΙΟΝ από την πρώην δημοτική σύμβουλο Λ. Φέρμελη, η οποία ενημέρωσε  τους παρισταμένους για τους εκπροσώπους της παράταξης που εξελέγησαν στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια, καθώς και για το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής απο τις εκλογές μέχρι σήμερα.  Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως η κ. Φέρμελη  στην ενεργοποίηση των ομάδων εργασίας για τα προβλήματα του Διονύσου, οι οποίες δραστηριοποιούνται από τον περασμένο Ιούνιο βοηθώντας τους εκλεγμένους στο έργο τους, και ζήτησε την παραπέρα διεύρυνσή τους.

Από πλευράς αιρετών, ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ζυγούνας, ήταν ιδιαιτέρως καυστικός: «Είμαστε μια παράταξη διαφορετική από τις άλλες. Έχουμε πολιτικό χαρακτήρα και δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική που θέλει το κεντρικό πολιτικό σκηνικό να μην αντανακλάται σε τοπικό επίπεδο. Η παρουσία μας πρέπει να είναι συλλογική  και να ανδρωθούμε μέσα από την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ενώ οξεία ήταν η κριτική του για τη νέα Δημοτική Αρχή: «Αρνήθηκε η νέα Διοίκηση την πρότασή μας να εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις στις δυο Επιτροπές του Δήμου. Πιο ακραία μορφή άρνησής της φάνηκε στη στελέχωση των Σχολικών Επιτροπών. Μετά την έντονη διαμαρτυρία μας απέσυραν την εισήγηση και θα την ξαναφέρουν δίνοντας θέσεις σε όλες τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις.

Συνεχίζοντας, ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος της  Δημοκρατικής Ανατροπής Σπ. Σπηλιώτης τόνισε: «Πιστεύουμε στη χρηστή διοίκηση και στη διαφάνεια. Ο ρόλος μας θα είναι σοβαρός και υπεύθυνος», ενώ αποκάλυψε πως η ΔΑΔΙΟΝ συνυπέγραψε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας αίτημα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την γνωστή αγορά του οικοπέδου στη Δροσιά από τη Διοίκηση Πασιπουλαρίδη, παραμονές των εκλογών του 2010, από μη ιδιοκτήτη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

Αντίστοιχη ενημέρωση έκαναν και οι τρεις τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης Α. Χατζηαθανασίου (Κρυονέρι), Μ. Τεχλικίδης (Δροσιά) και Χ. Μανώλογλου (Άνοιξη).

Τέλος, παρόλο που θέμα της Γενικής Συνέλευσης αποτελούσε και η εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής, τούτο δεν κατέστη σήμερα δυνατό και έτσι αποφασίσθηκε η διαδικασία της εκλογής να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη. Να σημειωθεί εδώ πως η Συντονιστική Επιτροπή θα είναι 13μελής, με έναν από τους δυο δημοτικούς συμβούλους και τους τρεις τοπικούς και τα υπόλοιπα 9 μέλη να προέρχονται αναλογικά από τις Δημοτικές Κοινότητες.

Σημείωση της Οδού Διονύσου: Ευχαριστούμε θερμά την Τασία Κώνστα για το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε από τη Γενική Συνέλευση της Δημοκρατικής Ανατροπής. Η κάλυψή της υπήρξε πέρα για πέρα επαγγελματική.