logo


Με αυξημένη την παρουσία της μείζονος μειοψηφίας (σ.σ. πλην των τακτικών μελών Γ. Κανατσούλη και Μ. Τσιλιγκίρη, παρέστησαν και ο τοπικός σύμβουλος Η. Χιώτης αλλά και ο επικεφαλής της, πρώην Δήμαρχος και αναπληρωματικό μέλος Γ. Καλαφατέλης), πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Καλωσορίζοντας τους συναδέλφους του σ’ αυτήν την παρθενική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υποδομών Β. Λυρούδιας, έκανε σαφή την πρόθεσή του να εισαγάγει και ορισμένες καινοτομίες στη λειτουργία της: Στο εξής, πρότεινε, να δίδεται στα μέλη ο χρόνος και η δυνατότητα εκτός από τα σοβαρά εκτός Ημερησίας Διατάξεως θέματα, να συζητούν μετά το πέρας τής κανονικής συνεδρίασης  και άλλα ζητήματα μέσα στις αρμοδιότητες και το αντικείμενο της Επιτροπής. Επέμεινε επίσης ιδιαιτέρως  στο θέμα της τήρησης στοιχειώδους διαδικασίας διαλόγου, η οποία συνήθως καταστρατηγείται στα συλλογικά όργανα.

Άμεση κινητοποίηση για τα διόδια

Με την εκλογή του κ. Κανατσούλη (σ.σ. πρώην Αντιδημάρχου και προκατόχου του κ. Λυρούδια στην Προεδρία της Επιτροπής) ομόφωνα στη θέση του Αντιπροέδρου, ξεκίνησε η δίωρη σημερινή συνεδρίαση. Πρώτο θέμα εκτός Ημερησίας Διατάξεως- όπως είχε από χτες δημοσιεύσει η Οδός Διονύσου- η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων σε Άγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη.

Το στοιχείο στο οποίο επέστησε  την προσοχή των συναδέλφων του ο κ. Λυρούδιας ήταν η δυνατότητα που δίδεται στην Επιτροπή να εκφράσει εντός μηνός τις απόψεις της για το θέμα, που εν συνεχεία θα διαβιβασθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τελική απόφαση.

Κομβικό σημείο, κατά τον Πρόεδρο της Επιτροπής, οι προτεινόμενες από τη μελέτη εναλλακτικές διαδρομές, που πρέπει να απορριφθούν ως ανεπαρκείς- «και εκεί μπορούμε να πατήσουμε για την αντίκρουση της μελέτης», είπε χαρακτηριστικά, προβλέποντας επιπλέον πως «θα πάμε όλοι κατηγορούμενοι».

Τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δήμου για τα διόδια υπενθύμισε και ο Αντιπρόεδρος και ο πρώην Δήμαρχος, προσθέτοντας πως και η Επιτροπή αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει- αφού συνταχθούν εμπεριστατωμένες προτάσεις- να συνεδριάσουν άμεσα, μια που το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον.

Ενώ τη δημιουργία μπλοκ με το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις παρατάξεις, τους φορείς και όλους τους κατοίκους πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Κρητικός.

Στη συνεδρίαση σήμερα είχε προσκληθεί και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΚΗΦΙΣΟΣ Δ. Κυριαζόπουλος, που έχει ασχοληθεί με το θέμα των διοδίων επί σειρά ετών στην Κηφισιά και θεωρείται κατ΄εξοχήν ειδήμων. Εντούτοις δεν μπόρεσε να παρευρεθεί γιατί την ίδια ώρα συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δήμο Κηφισιάς για το ίδιο θέμα.

Η σύμπνοια και σύμπραξη με το γειτονικό Δήμο θεωρήθηκε, τέλος, αναγκαία για τη χάραξη κοινής στρατηγικής, μια που τα πλευρικά διόδια θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση και στις δυο πόλεις.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αυξημένη ήταν και η παρουσία της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου μια που παρευρέθηκαν οι Σπ. Σπηλιώτης δημοτικός σύμβουλος και Λ. Φέρμελη και Αν. Κώνστα υποψήφιες στις τελευταίες εκλογές με τη ΔΑΔΙΟΝ, ενώ για τη Λαϊκή Συσπείρωση παρευρέθηκε ο κ. Παπαναστασάτος. Από πλευράς τέλος Νέας Πνοής τις εργασίες της Επιτροπής παρακολούθησε και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΖ Α. Λουκάτου.