logo


Η Τράπεζα Χρόνου Δήμου Διονύσου συμμετέχει σε πανελλαδική δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης με αφορμή την 17η Οκτωβρίου που έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη Φτώχεια.

Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 17 Οκτωβρίου και ώρες 10.30 έως 13.30 μέλη της Τράπεζας θα βρίσκονται με ενημερωτικό περίπτερο στο σούπερ-μάρκετ «Σκλαβενίτης» (λεωφ. Μαραθώνος 41, Άνοιξη) με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών παντοπωλείου, τα οποία θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών του Προγράμματος «Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα – Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Διονύσου, Μαραθώνα και Ωρωπού».

Παράλληλες δράσεις

Με πρωτοβουλία του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, παράλληλες δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που ζουν ή απειλούνται από τη φτώχεια θα πραγματοποιηθούν στις 17 Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα με κεντρικό σύνθημα: «Ξέρουμε ότι σε νοιάζει. Κάνε τη σκέψη σου πράξη».

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης αποτελεί μια πανελλαδική προσπάθεια με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, καθώς και την ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας. Μέσα από δεκάδες Προγράμματα που λειτουργούν σε 66 Δήμους της χώρας υπό την ομπρέλα του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, έχουν ιδρυθεί μέχρι σήμερα 48 Κοινωνικά Παντοπωλεία, 41 Κοινωνικά Φαρμακεία, 28 Δημοτικοί  Λαχανόκηποι  38 Δομές Παροχής Συσσιτίων, 38 Τράπεζες Χρόνου, 44 Γραφεία Διαμεσολάβησης, 13 Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων & 6 Υπνωτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία αλλά και με τις Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο Δίκτυο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.koinoniasos.gr.